"Szerencsehozó legyen az új esztendő!"

2020.01.02. 07:30

Szerencsehozó lencse – Új esztendő lencsefőzelékkel, áldással és bőséggel

Az óévet a Fehérvári szilveszterrel köszöntötték a megyeszékhelyen, az új évet pedig az áldást és bőséget hozó lencsével.

V. Varga József

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Szerencsehozó legyen az új esztendő! – kívánta újév délutánján Cser-Palkovics András polgármester a város polgárainak az Alba Plaza előtti téren. Úgy fogalmazott: az önkormányzat az idén sem bízta a véletlenre a szerencsés évkezdést, hiszen a Honvédelmi Minisztérium, a Magyar Honvédség Parancsnoksága és a bevásárlóközpont vezetőségének összefogásával a hagyományok szerint ismét lencsefőzelékkel kínálják képviselőtársaival együtt a népeket.

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A honvédség gulyáságyúiban készült mintegy ezer adag ízletes lencsefőzelékre feltétként ezúttal kolbász került, s a finom falatokat egy-egy pohár meleg teával lehetett leöblíteni. A két pavilonnál a sor hosszan kígyózott, a jelmondat pedig így hangzott a napsütéses délutánon: Csalogassuk ismét lencsével a szerencsét Székesfehérváron!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában