Szavazásösszegző

2020.01.27. 11:00

Olvasóink szerint megbocsáthatatlan az újvárosi platánfák kivágása

Több alkalommal beszámoltunk arról, hogy a Duna-parti város fő utcájában, a Vasmű úton egy fa kivételével kivágták a platánokat. Úgy tűnik, hogy olvasóink sem tudnak napirendi pontra térni a történtek felett.

Feol.hu

Fotó: Fotó: Nagy Zoltán Péter / Fejér Megyei Hírlap

Mint ismeretes, 810 méter hosszan, egymástól 8-10 méter távolságra ültetett platánfákról van szó. A fák mindegyike 70 év körüli, ami azonos a város alapításának idejével, így 1952-ben az említett platánok már ott álltak az út mellett. A 2019 novemberében meghozott döntés értelmében csak egy fának kegyelmezett az új testület, annak is csak azért, hogy emléket faraghasson belőle valaki – számolt be hosszasan kollégánk a dunaújvárosi helyzetről nemrégiben.

Kíváncsiak voltunk rá, hogy mit gondolnak a helyzetről olvasóink, így legutóbbi szavazásunkban ezt a témát feszegettük. Az eredmény talán nem is annyira meglepő!

Voksolóink többsége, egészen pontosan 44%-a gondolja úgy, hogy semmilyen felmentés nincs arra a tettre, ami Újvárosban történt. Emellett azonban érdekes megfigyelni, hogy 22%-kal képviseltetik magukat szavazásunkban azok, akik úgy vélik, hogy a szakvélemény szerint már csak pár évet bírtak volna ki a fák, tehát így kellett tenni.

Nade tesszük fel nemcsak mi, hanem a szavazók 14%-a is: klímavész idején tehet ilyet ember?

11% gondolja úgy, hogy a szakvélemény szerint igenis kellett volna vármi még pár évet a pusztítással, míg 9%-ban képviseltetik magukat azok, akiket egyáltalán nem érdekel a dunaújvárosi helyzet.

Mindenkinek köszönjük a szavazatokat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában