Három héten át tart

2020.01.02. 10:48

Kétszer szállítják el a már kidobott fenyőfákat

Mindjárt vízkereszt, a karácsonyfák lebontásának félhivatalos napja. A megyei hulladékgyűjtő cégek azonban nem sürgetnek minket, ha csodálnánk még szobánkban a szaloncukor húzta ágakat. Két fordulóban hordják el a fákat. Január elején, január végén.

Majer Tamás

A karácsonyfákat minden díszítőelemtől szabadon hajítsuk ki! Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megyében javarészt szolgáltató Depónia Kft. arról tájékoztatta lapunkat, hogy Székesfehérváron, a tömbházas övezetekben január 6. és 31. között szállítják el a fenyőket. A családi házas övezetekben ugyanaz az intervallum (újra: január 6–31.), de fi gyelem, csak a páros, vagyis a január 6-tal és a január 20-szal kezdődő heteken. A fenyőket a települési (kommunális) hulladék gyűjtési napján szállítják el.

– Kérjük, hogy a gyűjtőedények mellé helyezzék ki a fákat úgy, hogy az se a gyalogos, se a járműforgalmat ne zavarja. A kidobásra ítélt karácsonyfákat minden díszítőelemtől szükséges megszabadítani, mert a későbbi hasznosítást, valamint a begyűjtést akadályozza az idegen anyag – írták. – A közszolgáltatási területünkhöz tartozó további településeken a fenyőfák elszállításának időpontját a deponia.hu oldalon található településenkénti hulladéknaptárunk tartalmazza – tették még hozzá.

A karácsonyfákat minden díszítőelemtől szabadon hajítsuk ki!
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Megnéztük, elérhetőek már az infók: az említett honlap főoldalán a településkeresőben találják meg saját lakhelyüket, ha aztán a 2020-as hulladéknaptárra kattintanak, elő is bukkan az évhossz hasznos doksi.

A Polgárdi, Adony, Sárbogárd és Dunaújváros térségében is dolgozó Vertikál Kft. munkatársa a vertikalzrt.hu honlapra hívta fel figyelmünket. Ott teszik közé, mikor viszik a fenyőket. Ők is két időintervallumban szállítanak. Információink szerint a Zöld Bicske Kft. is hasonlóan jár el. Utóbbi két szolgáltató honlapján – szemben a Depóniáéval – még nem találtunk tűpontos, fenyőbegyűjtési napról szóló friss tájékoztatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában