2020.01.13. 07:25
Forraltbor-főző versenyt tartottak Bodajkon
Kilencedik alkalommal rendezte meg Bodajk Város Önkormányzata a forraltbor-főző versenyt a Tófürdő melletti területen.
Wurczinger Lóránt elmondta: sikeresek, látogatottak a rendezvényeik
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap
Ragyogó napsütés fogadta a vendégeket és a versenyzőket, és az időjárás nem csak hangulati elem, ugyanis a program első része a jeges vízben történő csobbanás volt, amire sokan vállalkoznak minden évben, így most is.
A bemelegítő úszás után kezdődött a borfőző bográcsok bodajki bajnoksága. Nem kevesebb, mint húsz kondér alatt lobbant fel a láng, hogy elnyerjék a maximálisan elérhető 30 pontot a csapatok.
Mindenki bevetett valamilyen titkos összetevőt, családi receptet, hogy elnyerjék a háromtagú zsűri kegyeit. Az ítészek vezetőjének Wurczinger Lóránt, Bodajk város polgármestere a szomszédos település, Csókakő vezetőjét, Fűrész Györgyöt kérte fel.
A zsűrielnök elmondta:
– A csapatok kiváló forró italokat készítettek, és a legtöbb alakulat már tisztában van azzal az alapszabállyal, hogy jó forralt bort csak eleve jó minőségű, szárazabb borból lehet készíteni.
Topáék csapata végzett a képzeletbeli dobogó alsó fokán, míg az ezüstérmes a Borgőz Szabók alakulata lett. A legkiválóbbak, a Dózi csapat jól dozírozta a hozzávalókat, így az általuk készített vörösbor alapú gyógyító főzet kapta a legmagasabb pontszámot. A különdíjat a Mecseki Ihatatlanok nevű csapat kapta vörösborára.