tervek és ötletek

2020.01.18. 07:30

Farsang és gála – Két éve indult a színjátszó szakkör Ráckeresztúron

Két éve indult a színjátszó szakkör a Petőfi Sándor Általános Iskolában az alsó tagozaton. Drozdikné Nagy Ágnes Tünde, a lelkes, tervekből és ötletekből ki nem fogyó pedagógus azonban nemcsak a színjátszókat, hanem a diákönkormányzat tevékenységét is segíti.

Gajdó Ágnes

A népmese napja Ráckeresztúron: a foglalkozást Drozdikné Nagy Ágnes Tünde szervezte, irányította Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

– Szeretem a gyerekeket. Jó látni, ahogy kibontakoznak, ahogy megnyílnak, ahogy mindenkiből előtör, miben tehetséges is igazán – mondja a pedagógus. És hogy miből áll a diákönkormányzat munkája?

– Az alsó tagozaton a tanítók szervezik a programokat, közösen találjuk ki, milyen rendezvényekkel lepjük meg a gyerekeket. Ősszel segédkezünk a papírgyűjtésnél, majd október végén, immár második éve tökfaragó versenyt szervezünk. A farsangi mulatságon jelmezes felvonulást, jelmezversenyt tartunk. Tavasszal, a Petőfi-héten tanulmányi, szépírási, ének- és szavalóversenyt rendezünk, március 15-én műsort adunk a községi megemlékezésen. A tanév legnagyobb eseménye a gyereknap, a szülők segítségével és közreműködésével játékos akadályversenyen vehetnek részt a gyerekek.

A népmese napja Ráckeresztúron: a foglalkozást Drozdikné Nagy Ágnes Tünde szervezte, irányította
Fotó: Gajdó Ágnes / Fejér Megyei Hírlap

A színjátszók is gyakran szerepelnek az iskolai és községi rendezvényeken: – Két éve indult a szakkör az alsó tagozaton. Lelkes kis csapat jött össze, huszonketten vesznek részt a foglalkozáson. Tavaly három előadásunk volt, karácsonykor, március 15-én és az év végi kulturális gálán léptünk fel, idén a jeles napokhoz kapcsolódva is bemutatunk egy-egy rövid darabot. A karácsonyi ünnepségen A didergő királlyal léptünk színpadra. Régi álmom volt, ugyanis diákkoromban mi is előadtuk, még a régi mozi épületében. Több szülő odajött most az előadás után, akikkel akkor együtt játszottunk, s lelkendeztek: a gyerekekkel együtt mondták a szöveget, előjöttek a régi emlékek.

Most egyébként a farsangra egy rövid jelenettel, majd a március 15-i ünnepségen lépnek fel. És hogy a tanév végi kulturális gálán milyen darabot adnak elő, az legyen meglepetés!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában