Nem is a patkány éve

2020.01.08. 17:00

Ezek az állatok számíthatnak klassz évre az idén

A kínai horoszkóp szerint 2020 a patkány éve, de ez minket nem érdekel.

Majer Tamás

PA süllő kapta a legtöbb voksot az év hala közönségszavazáson Forrás: MTI

Fotó: Komka Péter

Sokkal jobb azokról a szavazásokról szólni, amelyek szerint az erdei fülesbagoly, a süllő meg a keresztes vipera számíthat klassz esztendőre az idén.

Az erdei fülesbagoly a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) szavazásán lett az év madara. Az egyesület idén mindenképpen a baglyok számára kívánt extra figyelmet kivívni, hiszen a füleskuvikot és az uráli baglyot nevezték még versenybe.

PA süllő kapta a legtöbb voksot az év hala közönségszavazáson
Forrás: MTI

Az év hüllője – az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya közleménye szerint – a keresztes vipera, amely hazánkban csak szigetszerűen fordul elő, de a nagyvilágon, Nyugat-Európától a Távol-Keletig elterjedt.

Magas hegyvidéki területeken, így a Kárpátokban is megtalálható. A keresztes vipera Magyarországon védett, természetvédelmi értéke 250 ezer forint.

A Magyar Haltani Társaság szilveszter éjjel lezáruló szavazásán a süllő győzedelmeskedett, ezért lett az év hala. A közel 15 ezer szavazó 44 százaléka akarta így.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában