a doni hősökre emlékeznek

2020.01.18. 07:05

Emléktúrára indultak a tartalékosok, megáldott zászlóval

A Hősök teréről indult a Magyar Tartalékosok Szövetségének megyei emléktúrája. E teljesítménnyel tisztelegnek a Don-kanyarban harcolt honvédek előtt.

S. Töttő Rita

A Fejér menetszázad ünnepélyes keretek között vehette át pénteken a menetzászlót

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A Fejér menetszázad számára biztosított menetzászló ünnepélyes átadásán Nagy Lajos, a MATASZ Fejér Megyei Szervezetének elnöke adott jelentést az egybegyűlteknek. Ezt követően Lehrner Zsolt alpolgármester fogalmazta meg gondolatait a túra résztvevői számára, kiemelve: ez a nap lehetőséget kínál arra, hogy ráébredjünk, milyen hatalmas érték a szabadság. Majd hozzátette:

A Fejér menetszázad ünnepélyes keretek között vehette át pénteken a menetzászlót
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Honvédeink híján voltak a szabad akaratnak, ők nem mérlegelhettek, nem dönthettek! Parancsot kaptak és az otthonaikat, a családjaikat – anyát, apát, feleséget, gyermeket – hátrahagyva a kötelességüket teljesítették hű hazafiként egy olyan idegen földön, amely sokuk számára a biztos halált hozta el. Fontos lelkünkbe vésni, hogy az ő áldozatuk és börtönük a mi szabadságunkat, a mi békénket jelenti.

 

A köszöntőgondolatok után átadták a menetzászlót, melyet Spányi Antal megyés püspök felszentelt, Szabó György alezredes, református tábori lelkész megáldott. A koszorúzást követően pedig elindult a gyalogmenet... A túrát január 19-én, vasárnap 9 órakor megemlékezéssel és koszorúzással zárják a Szentlélek katonatemetőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában