Nagy galibát okozott a rossz kormánymozdulat

2020.01.16. 07:05

Elég egy apró hiba – Szemetesautó döntötte ki a tűzcsapot a sulinál

Megsérült egy tűzcsap a Kelemen Béla lakótelepen, emiatt haza kellett küldeni az István Király Általános Iskola diákjainak jelentős hányadát.

Palocsai Jenő

Sok kisgyermek számára nagy szerelem a kukásautók bámulása. Most újabb jó pontot szerzett a gyerekeknél egy ilyen jármű, ugyanis annak vezetője tegnap reggel kidöntött egy tűzcsapot az István Király Általános Iskola hátsó bejáratánál, emiatt Krählingné Kovács Tünde igazgató kénytelen volt hazaengedni a 400 iskolás és a szomszédos intézménybe járó 104 óvodás zömét. Az iskola gyorsan és rugalmasan kezelte a dolgot, azonnal értesítette a szülőket, közben kérte a vízműveket, hogy állítsák helyre a szolgáltatást, amit a Fejérvíz Zrt. munkatársai meg is tettek kora délután. Akiket nem tudtak hazavinni a szülők, nagyszülők, azok az épületben tartott ügyeleten töltötték a tanításmentes, ajándékba kapott napot. Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Kevéssel a tanórák kezdése előtt, úgy fél nyolc magasságában járt egy szemétszállító autó az István Király Általános Iskola konyhájához vezető hátsó kapunál, hogy ott ürítse a tárolókat. A rakomány felvételét követően sietve elhagyta a területet, elsodorva egy tűzcsapot. Az oltásra használt víz egy rendszeren fut az ivóvízzel, így az apró baleset miatt életet adó, tiszta ivóvíz bugyogott a sérült, elferdült oszlop tövéből, az épületben pedig el kellett zárni a vizet. Krählingné Kovács Tünde, az általános iskola igazgatója éppen akkor érkezett a helyszínre, mikor az eset történt, és azonnal értesítette azt, akit kell a szolgáltatótól kezdve az önkormányzaton át a tankerületig, majd forródrótot nyitottak a szülők számára.

A kukásautó vezetője szerda reggel kidöntött egy tűzcsapot az István Király Általános Iskola hátsó bejáratánál, emiatt Krählingné Kovács Tünde igazgató kénytelen volt hazaengedni a 400 iskolás és a szomszédos intézménybe járó 104 óvodás zömét. Akiket nem tudtak hazavinni a szülők, nagyszülők, azok az épületben tartott ügyeleten töltötték a tanításmentes, ajándékba kapott napot.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

 

Az igazgatónő elmondta, hogy minden szülővel egyeztettek, így a teljes létszámot sikerült körülbelül a felére csökkenteni. Voltak, akik szülői engedéllyel tértek haza, ők természetesen a nagyobbak, akik sem a hazaút, sem az otthoni lét során nem igényelnek komolyabb szülői felügyeletet.

A szolgáltató szakemberei hamar a helyszínre érkeztek
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Akadtak olyanok is, akik szülői kísérettel térhettek haza. Az ő soraikban sok alsó tagozatos és a szomszédos intézménybe járó óvodás is volt. Több család esetében nem a hazamenetel okozott problémát, hanem az, hogy délelőtt a szülők dolgozni vannak, így ha haza is kerülnek, nincs kire bízni a kicsiket. A négyszáz iskolás és a több mint száz óvodás gyermek jelentős része haza tudott menni szülőkkel, nagyszülőkkel vagy más módon, így csak elenyésző hányaduknak kellett megoldani valahogy a mosdóhasználatot és más, vízzel kapcsolatos szükségletet a délelőtt folyamán. Az ebéd szerencsére nem maradt el senkinek, mert a konyhás nénik még hajnalban nekiláttak a főzésnek, így az oktatási intézmény menzásai visszamehettek ebédidőben egy éthordóval az aznapi finomságért.

A Fejérvíz Zrt. munkatársai hamar a helyszínre érkeztek, ahol markoló tárta fel a problémás területet, és délutánra már el is hárították a bajt, de ezt a napot már megúszták tanulás nélkül a nebulók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában