jótékonysági est

2020.01.30. 14:30

A martoniak szívügye az iskola

„Amit adsz, kedvvel adjad, mintha adnád tenmagadnak” – felhívással újabb jótékonysági estet rendez február 1-jén, szombaton a Brunszvik-Beethoven Közösségi Házban a Martonvásári Beethoven Általános Iskola szülői munkaközössége és az iskola alapítványa, a Beethoven Alapítvány. Az esemény teljes bevételéből – a tavalyi évhez hasonlóan – a helyi intézményt támogatják.

Kecskés Zoltán

Csapó Tamás igazgató úrban fogalmazódott meg először a jótékonysági est megszervezésének ötlete, amelyet eredményesen meg is valósítottak a szülői munkaközösséggel együtt, így nem volt kérdés a folytatás. 2019-ben több mint félmillió forint gyűlt össze, amelyet a hátrányos helyzetű gyerekek támogatására (kirándulás, színházlátogatás) és technikai eszközök fejlesztésére fordítottak.

A szervezők célja idén is, hogy színvonalas, tartalmas kikapcsolódást kínáljanak az érdeklődőknek. A részletekről Fejes-Kocsi Katalint, a szülői munkaközösség elnökét kérdeztük.

Milyen programok várják a látogatókat?

- A minőségi szórakozás ezúttal is garantált! A kapuk 18.30-kor nyílnak. Az elővételben megvásárolt vacsorajeggyel a kedves vendégek igényes környezetben, ízletes ételeket fogyasztva hangolódhatnak Sapszon Orsi 20 órakor kezdődő egy órás jazz koncertjére, akit a helyi kötődésű Bananas zenekar követ a színpadon és egészen a rendezvény végéig szolgáltatja a talpalávalót. A táncparkett mindenkire számít!

Éjfélkor pedig értékes tombolatárgyak kerülnek kisorsolásra.

Miért tartja fontosnak a jótékonysági est megszervezését?

- Sajnos a mai köznevelési rendszerben a tankerületi finanszírozás sok mindenre nem nyújt megoldást, ezért nagy segítség, ha a gyermekeinket oktató-nevelő intézményeket a szülők is támogatni tudják anyagi helyzetükhöz mérten. A szülők mindent megtesznek, hogy a gyermekük a lehető legmegfelelőbb környezetben tanuljon, ahol a legjobban felkészülhet a nagybetűs életre. Egy ilyen rendezvényen keresztül bárki lehetőségeihez mérten segítheti az iskolánkat, ezáltal megteremthetővé válik a kitűzött cél. Nagy öröm, hogy a helyi vállalkozások is a kezdeményezés mögött állnak, ebből is látszik, hogy a tanulás színvonala mindenkinek a szívügye. Az idei est bevételét az osztálytermek technikai fejlesztésére fordítjuk.

Mi az üzenete ezen felül az eseménynek?

- Több is van. Elsősorban hála az iskolában dolgozó tanítóknak, tanároknak, amit egy vacsorameghívással szeretnénk kifejezni. Próbáljuk megköszönni azt a hatalmas erőfeszítést, amit a gyerekekért tesznek nap mint nap. Másodsorban a közösségépítés. Az alapítvány tagjaival karöltve a szülői munkaközösség egy emberként tesz meg mindent az est sikeréért. Így lesznek az ismeretlenekből ismerősök, az ismerősökből barátok.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában