Merre dalol a kanári?

2020.01.08. 07:05

A Hiemer-ház Boross-termébe otthonos kis kalitkák érkeztek

Most csendesek voltak a kanárik, pedig nagyon szép hangjuk van ám! Legközelebb hétvégén mutathatják meg tudásukat a nagyközönségnek.

Szanyi-Nagy Judit

Nemcsak postagalamb, de fehérvári bukógalamb is jelen lesz a kiállításon Fotó: FMH-archív (NN)

Fotó: NAGY NORBERT

A Hiemer-ház Boross-termébe kedd délelőtt otthonos kis kalitkák érkeztek, azokban jobbára madarak üldögéltek, de egy közel hat kilogrammos nyúl is helyet kapott az egyik lakban. Így tartott sajtótájékoztatót Szűcs Antal, a V-61 Alba Regia Galamb- és Kis­állattenyésztők Egyesületének elnöke. Ő a január 11-én, szombaton, illetve január 12-én, vasárnap a Börgöndi úti Volán Sportcsarnokban 8 órától zajló hagyományos, éves kisállat-kiállítás fő szervezője. Mellé Osztotics Tamás, a Dísz­madárbarátok Székesfehérvári Egyesületének elnöke és Bárány István, a Székesfehérvári és Erdélyi Bukógalambokat Tenyésztők Fajtaklubjának elnöke is társult.

Nemcsak postagalamb, de fehérvári bukógalamb is jelen lesz a kiállításon Fotó: FMH-archív (NN)

Elhangzott: a hétvégi kiállításon a jubiláló, húsz éve alakult fajtaklubtól több mint 60 bukógalamb érkezik a helyszínre – köztük a székesfehérvári is! Nyúlból összesen 123 egyed mutatkozik be.

A rendezvényt 14 éven aluliak ingyen látogathatják, valamint január 10-én, pénteken az óvodás- és iskoláscsoportok is térítésmentesen tekinthetik meg a kiállítást. (Részükről telefonos előjegyzés szükséges!) Amint Róth Péter alpolgármester fogalmazott: ez egy kiváló családi program a téli szünet utáni első hétvégére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában