teljesítették a feladatot

2019.12.10. 07:05

Újabb egy éven át önállóak a lajoskomáromi tűzoltók

A lajoskomáromi községháza egyik helyiségében tűz ütött ki. Nyugalom, csak képzeletbeli!

Szanyi-Nagy Judit

A helyszínre a lajoskomáromi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai érkeztek, szám szerint huszonegyen. Innen egy bent rekedt személyt kellett kimenteniük. Oltás közben azonban észrevették, hogy az oltóvíz az épület alatt lévő pincében összegyűlt, szóval tüstént ki kellett szivattyúzni azt onnan. De a baj csőstül érkezett: mindeközben egy autó az árokba hajtott – talán katasztrófaturista volt a sofőr –, egy fő pedig beszorult a roncsok közé. Neki is segítettek a szolgálatkész lánglovagok.

Ezeket a szituációkat Béczi Zoltán parancsnok ismertette velünk, akinek Fodor Zoltán sárbogárdi hivatásos parancsnok-helyettes segített a gyakorlat előkészítésében. A tét nem kevesebb volt, mint a minősítés megszerzése, amellyel a lajoskomáromi tűzoltók továbbra is alkalmasak az önálló beavatkozásra. Eszerint – amennyiben megfelelnek a gyakorlaton – további egy éven át egyedül is felszámolhatnak kisebb kiterjedésű tüzeket vagy káreseteket, a hivatásos egységek segítsége nélkül.

Talán nem okozunk meglepetést, ha lejegyezzük: az önkéntesek sikeresen abszolválták a feladatot, vagyis egy éven át biztosan nagy segítségére lehetnek a hivatásos tűzoltóknak – és a környéken bajba jutott embertársaiknak.

 

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában