Huszadszor is sok a jelentkező

2019.12.13. 07:25

Továbbra is népszerű a Bugát valamennyi szakiránya a pályaválasztók között

A Bugát Pál Szakgimnázium huszadik alkalommal tartotta meg azt a vetélkedőt, melyen játékos formában mutatják be a tanárok és az iskola diákjai, hogy milyen szakirányok várnak itt a továbbtanulókra.

Palocsai Jenő

Csecsemőápolónak lenni felelősségteljes, de gyönyörű feladat Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Továbbra is rendkívül népszerű a Megyei Környezetvédelmi és Egészségügyi Vetélkedő, melyre több fehérvári és vidéki iskolából is éreztek háromfős csoportok, hogy ha játékos formában is, de megmérkőzzenek egymással.

Megyei Környezetvédelmi és Egészségügyi Vetélkedőn küzdöttek meg egymással a fehérvári és a környező települések általános iskoláinak diákjai. Hagyomány, hogy a Bugát szakképzőben tanított szakmákat egy megyei vetélkedő segítségével mutatják be a pályakezdőknek. A Fehérvárról, Mórról, Seregélyesről, Sárszentmihályról, Iszkaszentgyörgyről, Mezőszilasról és Cecéről érkező nyolcadikosok megismerkedhettek az egészségügy, a vízgazdálkodás, a környezetvédelem témaköreivel, egy játékos vetélkedő állomásainak segítségével. Közülük az egyik azt mutatta be, hogyan kell egy sérültet kötözni.
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

 

 

 

– Bőven nagykorúak vagyunk, hiszen húsz éve várjuk ide a végzősöket az általános iskolákból, hogy a biológia, a kémia, a környezetvédelem, az egészségtan, elsősegélynyújtás és csecsemőgondozás témakörökben tudjanak tájékozódni komplex, interaktív feladatokon keresztül – mondta Motikáné Tóth Éva igazgató, aki a köszöntőjében úgy fogalmazott: – A résztvevők és a kezdetektől eltelt évek száma megfelelően jelzi az érdeklődést.

 

A megnyitó számára kijelölt, zsúfolt teremben későbbi munkalehetőségekkel buzdította a fiatalokat Mészáros Attila. Az alpolgármester szerint a város számára a vetélkedő tematikájában megjelölt mindkét terület kiemelten fontos. Cél, hogy minél több fiatal válassza az egészségügyet a továbbtanuláshoz, és az, hogy minél több diákhoz eljussanak a társadalom egészét érintő klímaváltozási kihívások megoldásai.

Csecsemőápolónak lenni felelősségteljes, de gyönyörű feladat
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A vetélkedőn 16 csapat mérte össze tudását. A Fehérvárról, Mórról, Seregélyesről, Sárszentmihályról, Iszkaszentgyörgyről, Mezőszilasról és Cecéről érkező nyolcadikosok egymás után teljesítették az állomáshelyek feladatait.

Az első három helyezett:

 

Iskola

Résztvevők

Felkészítő/Kísérő

Csapat sorszáma

Össz-pontszám

Kodolányi János Gimnázium és Szakgimnázium

Döme Flóra, Gazdag Nóra Melinda, Gedő Laura

Hornyák Ferencné

9.

73

Iszkaszent-györgyi Általános Iskola

Kálmán Luca, Kiss Benigna, Ódor Bettina

Dankáné Dravecz Brigitta

16.

70

Székesfehérvári Széna Téri Általános Iskola

Németh Lilla, Sebestyén Laura, Vincze Levente

Kovácsné Koska Eszter

11.

66

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában