Kézműveskuckó, Adventi csillagok kiállítás

2019.12.03. 11:30

Sorban megnyílnak a jenői adventi kalendárium lapjai

Varga Roberta ötlete nyomán az élő jenői adventi kalendáriumnak decemberben sorban megnyílnak a „lapjai”. Az első adventi vasárnaptól megkezdődött az utca- és házszámkereső játék a valóságban vagy akár a közösségi oldalon.

V. Varga József

Csordás Judit mézeskalács-díszítő mester (j) és Varga Roberta könyvtáros Fotók: a könyvtár

December 1–24-éig mindennap egy-egy jenői ház ablakába kikerül az adott nap dátuma. A játékban részt vevőknek meg kell keresniük mind a huszonnégy számot az adventi időszak végéig, feljegyezve egyúttal az utca nevét, ahol a számot látták – számolt be a kezdeményezésről lapunknak Varga Roberta könyvtáros.

A beküldők közötti sorsolást december 30-án tartják majd a településen

Hogy ne kelljen az egész falut körbejárni, a szervezők naponta segítséget adnak az adott utca megtalálásához feladványok formájában. Ezt a segítséget a könyvtár közösségi oldalán teszik közzé az adott napon déli 12 óráig. A feladványokkal párhuzamosan mindennap kinyílik az adventi naptár egy-egy ablaka, így december 24-én az összes keresett szám, valamint minden adventi vasárnapon is az addigi számok helye láthatóvá válik a település térképén. Ezáltal akár térképes számvadászatra is indulhatnak a vállalkozó szellemű próbázók. A térképek a Facebookon nyomtatható formában vagy kinyomtatva a könyvtárban és az önkormányzati hivatalban lesznek elérhetők. A válaszokat egyben kérik elküldeni december 24-étől 29-én éjfélig a jenotabor@ gmail.com e-mail-címre.

Csordás Judit mézeskalács-díszítő mester (j) és Varga Roberta könyvtáros Fotók: a könyvtár

Helyes megfejtésként a huszonnégy napra és a hozzájuk társított utcák nevére, illetve a házszámokra lesz szükség. A sorsolást december 30-án tartják, a nyeremények átadásáról e-mailben és a közösségi oldalon értesítik a játékosokat. Kerekes Ildikó polgármestertől megtudtuk azt is, hogy a Szélszirom Klub tagjai több mint 600 (!) mézeskalácsot sütöttek a karácsonyi kézműveskuckó mézeskalács-díszítő foglalkozására.

Németh Renáta gluténmentes mézeskalácsot is sütött

Megnyílt az Adventi csillagok alkotói kiállítás is

Kicsik és nagyok azután szombaton Csordás Judit mézeskalács-díszítő mester segítségével láttak neki a könyvtárban a díszítésnek. Advent első vasárnapján egyébként a Munkás Szent József katolikus templomban megnyitották az Adventi csillagok alkotói kiállítást, és meggyújtották az első gyertyát. A híveket és az érdeklődőket sült tökkel, meleg teával és forralt borral vendégelték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában