Különböző csoportok állítottak ki azonos témában

2019.12.11. 07:25

Nagyon büszkék a műveikre a Ligetsori óvodások

Közös kiállítást nyitottak kedden a Ligetsori Óvoda előtti téren. A megnyitón a hideg szél ellenére is boldogan énekeltek az apró növendékek az óvó nénikkel és dajkákkal.

Palocsai Jenő

A Ligetsori Óvoda valamenynyi csoportja lázas igyekezettel dolgozott egy nagy terv végrehajtásán. Az megszokott dolog volt, hogy az intézmény közösségi terének egyik szegletében áll egy csillogó, színes fenyő az adventi időszakban. Most először minden csoport elkészítette a saját karácsonyfáját egy szülő támogatásának, az óvó nénik kreativitásának és a gyermekek munkájának köszönhetően. Ha valaki szépet akar látni, a díszekkel teleaggatott fenyőcsoport az intézmény előtt vár minden nyitott szívet. Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A ligetsori intézmény valamennyi csoportja elkészítette a saját karácsonyfáját, ám ezek nem hagyományos értelemben készült fák.

Az óvó nénik elárulták, hogy az alapötlet úgy két éve pattant elő, ám eddig nem sikerült megoldást találni a szükséges anyagok beszerzésére és a kivitelezésre.

A Ligetsori Óvoda valamenynyi csoportja lázas igyekezettel dolgozott egy nagy terv végrehajtásán. Az megszokott dolog volt, hogy az intézmény közösségi terének egyik szegletében áll egy csillogó, színes fenyő az adventi időszakban. Most először minden csoport elkészítette a saját karácsonyfáját egy szülő támogatásának, az óvó nénik kreativitásának és a gyermekek munkájának köszönhetően. Ha valaki szépet akar látni, a díszekkel teleaggatott fenyőcsoport az intézmény előtt vár minden nyitott szívet.
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Mint megtudtuk, egy szülő megoldotta mindkét felmerülő problémát, így a falemezekből és fenyőoszlopból készült fák elkészültek, sőt azonnal festve érkeztek az intézménybe, így hosszú várakozás után, ebben a tanévben végre minden csoportnak lehet saját karácsonyfája.

Mivel benne van a két kezük munkája, így még inkább a magukénak érzik a fát és az ünnepet is
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A fatuskókra rögzített, embernagyságú fenyők sötétzöldre festett deszkáira minden díszítő alakulat más és más dolgokat aggatott. Az egyik csapat ragasztott, a másik díszes, gömböket utánzó kis terítőket vágott ki. Volt hagyományos, lila gömbökkel teleaggatott facsoda, és fehér kontúros mézeskalácsokat mintázó csengettyűkkel, hópelyhekkel ellátott is. A leginkább ötletesnek a piros nyelű festőecsetekből megálmodott mikulásfejek tűntek.

Az intézmény dolgozói bíznak az emberek jóindulatában, abban, hogy senki nem bántaná a csöppségek munkáját éjjelente, ezért kint maradnak a fák az utcán, egészen az ünnepekig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában