érdekes ismeretekkel is gazdagodtak

2019.12.03. 07:20

Mézes reggeli a ladányi iskolában

A méhek munkája jelentősen hozzájárul a környezetvédelemhez és a biológiai környezet változatosságához. Méhek nélkül nincs élet!

V. Varga József

A méz jó kiegészítője az egészséges táplálkozásnak Fotó: VZS

A Nádasdy Ferenc Általános Iskola 3. osztályos diákjai is bekapcsolódtak az Európai mézes reggeli elnevezésű programba – számolt be a különleges napkezdetről Juhosné Vavró Zsuzsanna pedagógus. A gyerekek a rendhagyó környezetismeret- órán a mézkóstolás mellett Nagy Gyula méhész jóvoltából érdekes ismeretekkel gazdagodtak a méhekről, a méhészkedésről, a különböző méhészeti eszközökről. A nebulók tizenkétféle méz közül kóstolhattak, vagy akár mindegyiket megízlelhették.

A méz jó kiegészítője az egészséges táplálkozásnak Fotó: VZS

A fruskák és a legénykék a leggyakoribb hazai mézfajták (akác, hárs, napraforgó) mellett különlegességeket, mint például kakukkfű- vagy levendulamézet is nyalogathattak. Nagy Gyula felhívta a gyerekek figyelmét a mézfogyasztás fontosságára, hiszen nemcsak megédesíti az életet, hanem egészséges is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában