búcsú Friedl Károlytól

2019.12.11. 15:15

Gyászba borult a móri borrend

Friedl Károly, a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend örökös kincstárnoka, életének 77. évében elhunyt. A mindig segítőkész borász rendszeresen részt vett a bormustrákon, több alkalommal zsűritagként szerepelt, a különböző borfesztiválokon és borversenyeken is aktívan közreműködött. A móri borászok egy emberként gyászolják. Lapunk néhány borrendi tagot kérdezett meg Friedl Károly halálával kapcsolatosan.

Nédó Géza

Friedl Károlynak élete volt a sürgés-forgás Fotó: Hrubos Zsolt

Fotó: Picasa

Gábor Csaba, a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend nagymestere: – A móri borrend tagjainak nevében mondhatom: szomorúan vettük tudomásul, hogy alapító tagunk, Friedl Károly örökös kincstárnokunk – rövid betegség után – elhunyt. Borrendünket nagy veszteség érte, hiszen Károly volt az első, aki mindig rendelkezésre állt a borrendi munkában, időt, energiát nem kímélve. Nagy tapasztalattal és emberi kapcsolatokkal rendelkezett, amit mindig próbált a fiatal borászok és borrendi tagoknak átadni. Rendszeres résztvevője és szervezője volt a szakmai utaknak, borrendi rendezvényeknek, nélküle elképzelhetetlen volt a móri bornapok rendezése. Közvetlen, barátságos és nyitott embert veszítettünk el.

Arany Tamás, a móri képviselő-testület tagja, a Brindisi Szent Lőrinc Borrend borlovagja: – Fájó szívvel búcsúzunk Friedl Károlytól, a móri Brindisi Szent Lőrinc Borrend kincstárnokától, a Móri Borvidék egyik meghatározó borászától, aki élete során fáradhatatlanul sokat tett a borvidékünk felvirágoztatásáért. Karcsi! Nyugodj békében, most már az égiek között.

Friedl Károlynak élete volt a sürgés-forgás
Fotó: Hrubos Zsolt

Möllmann Günterné szállodatulajdonos, a Móri Borbaráthölgyek tagja: – Amikor a Móri Hegyközség bírója lett, felkértem, hogy a Móri Bornapokon a hagyományos szüreti felvonulást bemutató lovaskocsi-sor bírói hintóján vegyen részt, rögtön igent mondott. Feleségével együtt gondolkodás nélkül felvállalták az ezzel járó szervezési munkát. A Borkirálynő-választás állandó zsűritagjaként segítette a munkánkat. Kincstárnokként ügyelt a pontos befizetésekre, élete volt a sürgés-forgás. Tenni akarása a borvidékért és a borrendünkért kimagasló volt. Mindig számíthattunk rá, mert megbízható volt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában