Több szem többet lát

2019.12.17. 07:00

A fehérvári városvezetés új térfigyelő kamerákról is döntött

Noha a héten hosszú időre 10 Celsius-fok fölé emelkedik a hőmérő higanyszála, strandra nem vágyik az ember. Az uszoda már jobb opció!

Szanyi-Nagy Judit

A képfelvevő elhelyezéséről a későbbiekben a képviselő-testület dönt majd

Fotó: Bús Csaba

Mindezt csak azért jegyezzük le, mert még télidőben, pontosabban 2020. január 1-jétől – közgyűlési többségi döntés alapján – megváltoznak a városgondnokság által üzemeltetett Csitáry G. Emil Uszoda és Strand árai. Bozai István ügyvezető igazgatótól tudjuk: 2019-ben az uszoda üzemeltetése 350 millió forintba került, a jelenlegi jegyárak mellett pedig idén 85 millió forint bevételt szereztek. Az összegek 2010 óta változatlanok, most, tíz év elteltével emelnek a díjszabáson. Eszerint a négyórás felnőttjegy 1000 forintba (2021 januárjáról 1200 forintba), a tízalkalmas felnőttbérlet 8000 forintba (2021 januárjától 10 ezer forintba), a felnőttstrandbelépő 2000 forintba, a családi strandjegy pedig 6000 forintba kerül majd.

Ezenkívül a városvezetés egyhangúan döntött a székesfehérvári vállalkozásfejlesztési tőkealappal kapcsolatos megállapodás megkötéséről is, amely – egyelőre – ötmilliárd forint keretösszegből a helyi kkv-kat hivatott segíteni. A tőkealap célja a regionális gazdaság- és vállalkozásfejlesztés, alapja a pénzügyi támogatásnyújtás. A szakmai tevékenység a jövő év elején kezdődhet el.

A képfelvevő elhelyezéséről a későbbiekben a képviselő-testület dönt majd
Fotó: Bús Csaba

A közgyűlés szintén teljes egyetértésben tekintette át és fogadta el az önkormányzat 2018–2022-re vonatkozó esélyegyenlőségi programját, amelylyel kapcsolatban Ráczné Földi Judit ellenzéki frakcióvezető megjegyezte: mivel az ingyenes, regisztrációhoz kötött szűrővizsgálatok hamar betelnek, üdvözlendő volna egy szűrőkamion „munkába állítása” a városban. Cser-Palkovics András polgármester erre reagálva kifejtette: egy ilyen szűrőrendszer kiépítésére – a költségeket figyelembe véve – leginkább egy buszt tudnának vásárolni, az Ikarusnak pedig van kifejezetten ilyen, egészségügyi célokra fejlesztett járműve. A város következő éveinek fejlesztési lehetősége lehet ez.

A városvezetés – több témakörben – közbeszerzési eljárás elindításáról is szavazott. Az egyik a csalai hulladéklerakó telep szennyvízelvezetéséhez, a másik a déli összekötő út kivitelezésével összefüggő támogató földmunkához, a harmadik a Sóstó közúti elérhetőségének fejlesztéséhez (III. ütem), a negyedik pedig térfi gyelő kamerák beszerzéséhez kapcsolódik. Ez utóbbi esetében kétféle, összesen 30 darab kamera beszerzése vált indokolttá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában