Egykori játékosok és edzőik

2019.11.17. 07:30

Veterán focisták találkoztak Pusztavámon

Az összejövetelre a Pusztavám sportja szerzőjét is meghívták.

Nédó Géza

A felvétel a napokban lezajlott találkozón készült Fotó: Nédó Géza

Fotó: Picasa

Bors Csaba nyugalmazott pusztavámi pedagógusnak, 2016-ban jelent meg egy könyve, melynek címe: „Pusztavám sportja”. A könyv a klub megalakulásának 50. évfordulójára íródott. Az egyesület gazdag múltra tekinthet vissza, hiszen a focisták huzamos ideig meghatározó csapatként szerepeltek a megyei első osztályban. Sajnos volt egy rövid időszak (1968–1974), amikor a futballklub nem indult a bajnokságban. Viszont, 1975-től ismét – az akkori TSH invitálására – részt vehettek a Móri Járási Bajnokságban. Fett László

egykori pusztavámi játékos elmondta, hogy az induláskor nagy szerepet játszott Polovitz József, aki edzőként fogta össze a pusztavámi legényeket. Az akkori csapat, bajnokságot nyert, s ezzel jogot szerzett a megyei I. osztályban való szerepléshez. Tizennégy éven át, megszakítás nélkül az első osztályban vívta csatáit, amely összetételében, természetesen változott.

A felvétel a napokban lezajlott találkozón készült Fotó: Nédó Géza

És most lépjünk egy nagyot: 2019. november 9. A pusztavámi volt labdarúgók találkoztak ezen a napon a helyi Vértes Presszóban. Az összejövetelre meghívták Bors Csabát, egykori testnevelő tanárukat, fiatalabb korukban edzőjüket. A találkozóra 17 volt focista jött el, akik közösen emlékeztek a régi szép időkre. Itt a teljes névsor, ám volt, aki nem tudott személyesen részt venni a találkozón. Íme: Polovitz József (edző, intéző, technikai vezető), Bors Csaba (edző) ny. tanár, Spigelhaltel Mihály, Róth Antal, Krutzler János, Farkas Ferenc (edző), Krisztin Pál, Ruff János, Vénusz József, Földi Zoltán, Földi Mihály, Farkas Ferenc (Pelus), Farkas Ferenc, Vachtler János, Stettner Csaba, Radocsai Kálmán, Horváth Miklós, Katona László, Ecsek Zoltán, Macher Sándor, Baruts Simon, Dim József, Farner András, Molnár Sándor, Csordás Mihály, Kocsis Jenő, Fett László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában