váljon a falu egységes közösséggé!

2019.11.28. 08:00

„Változnia kell mindenkinek” – Lánginé Csík Angéla lett Mezőszentgyörgy új polgármestere

Mivel Berta József korábbi polgármester már nem indult az októberi választáson, így az már biztos volt, hogy új vezetője lesz a Lepsénnyel szinte összenőtt, körülbelül 1400 lelket számláló falunak. Lánginé Csík Angéla az új vezető.

Majer Tamás

Lánginé Csík Angéla 1981 óta, kisebb megszakításokkal Mezőszentgyörgyön él, a szomszéd községből, Lepsényből költözött át Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az asszony 1981 óta, kisebb megszakításokkal, Mezőszentgyörgyön él, Lepsényből költözött át: – Ide jöttem férjhez, itt alapítottam családot. Nagyon szeretek itt lakni, ám sok mindent kell ahhoz tennünk, hogy minden lakos ugyanígy érezzen! Változnia kell mindenkinek, a lakosságnak, az önkormányzatnak is! Mi szolgáltatunk: ha ők nincsenek, nekünk nincs munkánk – fejtegette Lánginé.

– Teljesen más szemléletet szeretnék bevezetni, mint az elődöm, Józsi bácsi, aki nagyon jól végezte a munkáját 19 évig – fűzte tovább gondolatmenetét, s udvariaskodott az új polgármester.

Lánginé már öt éve is indult, ám akkor 30 szavazatkülönbséggel lemaradt, képviselőként viszont bejutott a testületbe. Most októberben a szavazatok 53,16 százalékát elnyerve győzött. Kiss Péter 46,84 százalékot kapott, a fiatalember egyébként önkormányzati képviselőként jutott be a testületbe. Rajta kívül Ádám Zsolt (ő lett az alpolgármester), Boldog Ádám, Babják Zoltán, Borsos György és Tóth Balázs szerzett mandátumot.

Lánginé Csík Angéla 1981 óta, kisebb megszakításokkal Mezőszentgyörgyön él, a szomszéd községből, Lepsényből költözött át
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mi indította arra, hogy polgármester legyen? – kérdeztük az új elöljárót.

– Nagyon szeretem az embereket. Nagyon szeretem ezt a falut. Sokat vagyok távol, és amikor itthon vagyok, több mindent esetleg más szemmel látok, mint aki állandóan itt lakik. Sok mindent tapasztalok máshol, ami itt nem megszokott – fogalmazott a polgármester, aki egyelőre társadalmi megbízásban viszi az ügyeket, mellette dolgozik, márciustól lesz főállású. Mint elmondta, úgy igyekszik alakítani elfoglaltságait, hogy a hátralévő pár hónapban is szinte mindig jelen legyen Mezőszentgyörgyön.

Nos, Lánginé szeretné, ha egységes közösség válna a falu lakosságából. Az utak felújítása prioritás, szeretnének végre egy játszóteret – ez utóbbira már korábban pályáztak, bízik a nyertességben –, az óvoda tetőszerkezetének cseréjére, hőszigetelésére, valamint az önkormányzat épületének energetikai felújítására pedig már megvan a forrás.

A polgármester arról is beszélt, szeretnék megtartani, növelni a falu lakosságszámát. Önkormányzati telkek méltányos árú eladásával segítenék a fiatalok Mezőszentgyörgyön való letelepedését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában