HELYREÁLLÍTOTTÁK A TŰZ UTÁN

2019.11.26. 12:36

Újra várja látogatóit a nagykarácsonyi Mikulásház

A magyar Mikulás szombaton reggeltől ismét az otthonában, Nagykarácsonyban fogadhatja a hozzá ellátogató családokat, gyerekcsoportokat.

Balogh Tamás

Steiner Nóráék Kaposvárról érkeztek, és nem bánták a hosszú túrát, kellemesnek találták ezt a vendégséget Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Korábban megírtuk, hogy a mennyből a pokolba kerültek a nagykarácsonyi Mikulásház üzemeltetői. Egy hete hétfőn reggel még a tűz pusztított a falak között, délre már megszületett a terv: szombaton újra nyitnak! Komolyan gondolták, odatették magukat, és megcsinálták! Szombaton a tűz után felújított, helyreállított házban fogadták a látogatókat.

Ajándékokkal együtt érkeztek
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Horavecz Renáta és édesanyja, Sári Tiborné Magdika Székesfehérvárról egy hatalmas ajándékcsomaggal érkezett! Elmondták:

– Műfenyőt, nagyon sok plüssjátékot, könyveket és társasjátékokat is hoztunk. Az anyukámmal együtt örültünk, hogy tudtunk segíteni, nagyon szívesen tettük – mesélte boldogan Renáta. Legközelebb a gyerekekkel érkezünk!

A gyerekeket nem érheti csalódás

Sokféle választ adhatunk, ha nagy bajba kerülünk. A nagykarácsonyi Mikulásház üzemeltetői az elmúlt heti tűz pusztítása után a legjobbat választották.

Felmérték a károkat és kitűzték a célt: a gyerekeket nem érheti csalódás a sajnálatos eset miatt. Senkire sem vártak, felemelték a fejüket, és keményen, sok fantáziával munkához láttak. A tucatnyi ebben munkálkodó ember még erősebb csapattá érett. Legyőzték a nehézségeket, és szombattól újból létrehozták a mi vidékünkön a boldogság izgalmas szigetét.

Steiner Nóráék Kaposvárról érkeztek, és nem bánták a hosszú túrát, kellemesnek találták ezt a vendégséget
Fotó: Balogh Tamás / Dunaújvárosi Hírlap

Kemény munka

Nagy Krisztián Zoltán, a Mikulásfalva üzemeltetője e helyzetbe kényszerült.

– Túl vagyunk egy szörnyű dolgon, és egy nagyon kemény munkával töltött héten. A tanulságait megőrizzük, de ma már az újabb feladatokra koncentrálunk. Az újabb kihívás megerősített bennünket, és felszabadította a kreativitásunkat. Csodáljuk egymás teljesítményét. Ezt a mesevilágot változatlan szeretettel ajánljuk az érdeklődőknek. A koncepciónkon nem változtatunk az újrakezdés után sem, minden látnivalónkat és az élmény­elemeinkkel ezen a helyszínen várjuk az ideérkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában