megvesztegetés

2019.11.27. 07:30

Újabb börtönt kapott a bicskei gyermekotthon volt igazgatója

Újabb 2 év 3 hónap börtönbüntetést kapott a bicskei gyermekotthon volt igazgatója, akit szeptemberben jogerősen nyolc év fegyházbüntetésre ítéltek, miután éveken keresztül szexuális cselekményt végzett az otthon fiú lakóival.

Borsányi Bea

A másodrendű vádlott elfogadta az ítéletet, míg az egykori igazgató ügyvédje fellebbezett

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

A Székesfehérvári Járásbíróság november 25-én hirdette ki vele kapcsolatosan újabb, elsőfokú ítéletét. Miután V. János 2016-ban tudomást szerzett arról, hogy az általa vezetett gyermekotthonban történt szexuális visszaélések miatt nyomozás folyik, meg akarta nehezíteni az eljárást – áll a Székesfehérvári Törvényszék által érdeklődésünkre kiadott közleményben.

Mint fogalmaznak, a férfi, kihasználva a közte és az intézményben elhelyezett gyermekek közötti függőségi viszonyt, az egyik sértettet rávette, vonja vissza nyilatkozatát, további egy sértettnek pedig pénzt ígért, illetve meg is fenyegette azért, hogy a rá nézve terhelő vallomását visszavonja. A járásbíróság szerint ebben az intézmény akkori igazgatóhelyettese is közreműködött, akit emiatt most 3 év 4 hónap szabadságvesztésre ítéltek. A vádlottak a friss döntés ellen fellebbeztek.

Vezető képünk a tavalyi bírósági ítélet kihirdetésén készült. Fotó: FMH-Archív

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában