Íme a döntő mezőnye

2019.11.11. 07:05

Sokan voltak kíváncsiak a Fehérvár Hangja elődöntőjére

A nézőtér lépcsőin álldogáló és az előtérben gyermekekkel játszókat az üres helyekre képzelve kijelenthető, megtelt szombaton a Civil Központ – lánykori nevén: Technika Háza – színházterme a Fehérvár Hangja elődöntőjén.

Majer Tamás

Nini, a legkisebb szurkoló! A fülvédő alighanem csak tompította a hangerőt, nem némította Fotó: Igari Balázs

A szervezők 14–29 év közötti fiatalok jelentkezését várták az idén már ötödik alkalommal megrendezett lokális tehetségkutatóra. Sokkal jobb ez, mint bármelyik hasonló tévés műsor, itt a közönség alighanem személyesen is ismer legalább egy versenyzőt. Hiába a névben a Fehérvár, ennél még szélesebb volt a lehetséges indulók köre: nemcsak a megyeszékhelyen, de a Fejér megyében élő vagy itt tanuló diákok is nevezhettek; pop, rock, jazz vagy musical műfajú dalokkal.

Nini, a legkisebb szurkoló! A fülvédő alighanem csak tompította a hangerőt, nem némította Fotó: Igari Balázs / Fejér Megyei Hírlap

A szeptemberi zártkörű válogatón alakult ki az elődöntő 24 fős mezőnye, amelyen neves zsűritagok döntöttek, értékeltek, látták el tanácsokkal az előadókat: Schoblocher Barbara, a fehérvári kötődésű Blahalouisiana énekesnője, Jancsó Gábor, e zenekar basszusgitárosa, Szakács Gergő, a Follow the Flow frontembere – mindkét banda évek óta roppant népszerű a fiatalok körében, méltán – és Vörös Tamás zenész, az Alba Regia Fesz nevet viselő jazzfesztivál egyik szervezője.

A továbbjutók, vagyis a 2019. év potenciális Fehérvár Hangja győztesei pedig ők: Bérces Molli, Cservenák Marianna, Eszes Nina, Gyánó Huba, Isaacs Thomas, Kovács Aliz, Kovács Szabolcs, Matern Vanda, Morvai Anna, Nagy Gréta, Papp Rebeka és Sáska Maja.

Ezen a héten csütörtökön fotózáson vesznek részt, s hamar startol a felkészülés is. A Fehérvár Táncosa cím tulajdonosa, Tátrai Réka segíti a versenyzőket a színpadi mozgás, koreográfia kitalálásában, betanulásában, míg Vörös Janka énekesnő szakmabeli tanácsokkal látja el őket. A döntő december 8-án lesz a Vörösmarty Színházban, Szakál Attila rendezi a produkciót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában