Most földhányások, aztán „kicsi a rakás”

2019.11.21. 07:00

Pedálozás nélkül gurulhat, aki ügyes – Sport- és szabadidőpark épül a Palotavárosi tavaknál

Több mint 1,2 milliárd forintból épül óriási sport- és szabadidőpark a Palotavárosi tavak környékén.

Majer Tamás

Viza Attila és Nagy Zsolt ismertette a tavak környékén megépítendő, az aktív kikapcsolódást segítő parkrendszer terveit Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Viza Attila önkormányzati képviselő és Nagy Zsolt, a Közlekedési Iroda vezetője tartott tájékoztatót a megkezdődött kivitelezés szélén, a Gajaliget lakópark közelében. Viza Attila megjegyezte, néhány lakó jelezte felé, megijedtek a munkagépek, a földhányások láttán.

– Ijedtségre semmi ok – jelentette ki Viza, aztán átadta a szót Nagy Zsoltnak. – Az északi tó melletti területen, az István Király Általános Iskola melletti részen egy KRESZ-tanpálya létesül, körülötte játszóeszközök lesznek óvodások és általános iskolások számára. A lakótelephez kicsit közelebb kondipark épül, a jelenlegi kutyafuttató közelebb kerül a tóhoz – ismertette Nagy Zsolt.

– Épül itt egy új vizesblokk is. Az északi tó lakótelep felőli partján egy sétány létesül – folytatta Nagy Zsolt. – A trafótelep és a tó közötti területre egy bringapark kerül. Egy úgynevezett pumpapálya épül biztonságos kis emelkedőkkel. Nem extrém bringapark lesz, nem kell megijedni, hanem egy játszóeszköz: ha valaki ügyes, akkor a pedál tekerése nélkül végig tud menni a pályán az első lejtőn vett lendületből, lehet majd gyakorolni – hívott sportra Nagy Zsolt.

Parkolók is épülnek a tavaknál, térkőborításúak
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A trafótelep előtti szakaszon parkolóbővítésre is számíthatunk, s járdakapcsolatok is épülnek majd a játszóeszközök, a vizesblokk felé, zárta be az északi tó környékéről szóló tudnivalókat a szakember.

A Varga-csatorna – amely errefelé a két tó között csordogál – két új hidat kap, így a déli tó melletti területek is több irányból megközelíthetővé válnak. Ezek nem autós hidak lesznek, legfeljebb a parkfenntartók, rendezvényesek gurulhatnak át rajta.

Viza Attila és Nagy Zsolt ismertette a tavak környékén megépítendő, az aktív kikapcsolódást segítő parkrendszer terveit
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– A déli tónál lévő nagy szabad területen rendezvénytér lesz kialakítva, hogy a Halünnephez, esetleg az idekerülő Lecsófesztiválhoz adott legyen a színpadtechnika. A piac területéhez közel lesz az úgynevezett gasztrotér. Ezt próbáltuk úgy megtervezni, hogy az uralkodó szélirány ne a lakóházak felé sodorja a füstöt – ecsetelte Nagy Zsolt. – A rendezvénytér és a Varga-csatorna között is lesznek játszóeszközök, fitnesz eszközök, baba-mama hinta… – sorolta még.

Műfüves focipálya és gumis kosárpálya is épül! A piac sarkánál, a garázssor végénél is épül egy vizesblokk. A két vizesblokk vandálbiztos lesz, melyeket sötétedés után zárnak.

A területen 28 fa kivágására van engedély, ám nem mind lesz valóban kivágva. Viszont biztosan elültetnek 187 előnevelt, 4-5 éves fát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában