Kiemelkedő szakmai jelenlét a munkában

2019.11.15. 15:30

Miniszteri elismerő oklevelet kapott Alap

A közfoglalkoztatás 2011 óta ismert fogalom, rendszer, az e programhoz kapcsolódó, kiváló tevékenységet végző településeket, szervezeteket pedig ugyancsak évek óta elismerésben részesítik a Belügyminisztériumban.

Szanyi-Nagy Judit

Az új piac termékeire is igaz: helyi, kiváló produktumok Fotó: SZNJ

Idén a Fejér megyei települések közül egyedül Alap községnek ítélték oda azt a miniszteri elismerő oklevelet, valamint az ajkai kristályváza emléktárgyat, amely mind-mind a Start Plusz 2019 közfoglalkoztatási programok megvalósításában nyújtott kiemelkedő eredményekért jár.

Az örömhírt az újonnan megválasztott polgármester, Szalai János Milán osztotta meg lapunkkal, aki beszélgetésünk kezdetén rögvest hozzátette: az érdem a már leköszönt elöljáró, Méhes Lajosné munkáját illeti, dicséri.

Az új piac termékeire is igaz: helyi, kiváló produktumok Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Ő volt az a személy, akinek polgármestersége idején, 2017-ben megalakult a helyi gyümölcs- és zöldségfeldolgozó, amely kitörési lehetőséget ad a közfoglalkoztatottaknak. A programban tevékenykedők nem mellesleg a kertészetben gondozzák a sok esetben a feldolgozóba, valamint a szintén helyben működő konyhára kerülő szezonális növényeket. Az egykori polgármester korábban lapunknak azt nyilatkozta: legnagyobb céljuk, hogy a közfoglalkoztatottaknak otthon is legyen veteményesük, ahol a családi szükségleteket szezo­nálisan meg tudják termelni.

Az elismerés tárgyjutalmai mellé tízmillió forint támogatás is társult, melyet az önkormányzat az Alapi Munka Gyümölcse Szociális Szövetkezet eszközfejlesztésére fordítana: ide palackozógépet vásárolnának – értesültünk Szalai János Milántól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában