hetedszer adják át

2019.11.19. 07:10

Kilencmillió ösztöndíjakra – Átadták az Alba Regia tanulmányi ösztöndíjakat

A városháza dísztermében hétfőn délután hetedszer adták át az Alba Regia tanulmányi ösztöndíjakat.

Sági Zoltán

Az ösztöndíjat fehérvári szakközépiskolások, szakgimnáziumi tanulók és egyetemi hallgatók kapták Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

– Több örömteli újdonság is elért bennünket az ösztöndíjjal kapcsolatban – köszöntötte az egybegyűlteket Mészáros Attila alpolgármester, aki elmondta: amellett, hogy hetedszer adják át az Alba Regia ösztöndíjat, a felmenő rendszer is a tetejére ért. Hétfőn ugyanis először kaptak ösztöndíjat a 12. évfolyamon középfokú oktatásban tanuló diákok, illetve a 7. szemeszterben járó egyetemisták.

Mint elhangzott, a 228 jelentkezőből 124 diák részesült a 2019/20-as tanév első félévére – ezúttal egy összegben – folyósított támogatásból. Az Alba Regia ösztöndíj közel kilencmillió forintjából a középiskolások egyenként 50, míg az egyetemisták 100 ezer forintot kaptak. A székesfehérvári felsőoktatási hallgatói tanács tagjai közül nyolc fő további 40 ezer forintos támogatásban részesült.

Az ösztöndíjat fehérvári szakközépiskolások, szakgimnáziumi tanulók és egyetemi hallgatók kapták
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

– Óriási lehetőség és nagy megbecsülés ösztöndíjban részesülni – fogalmazott Fűrész István, az ösztöndíj-munkacsoport vezetője, kifejtve: a város által adományozott ösztöndíjban a közösség diákok iránti tisztelete nyilvánul meg. A megítélt ösztöndíjról szóló okiratot a nyertesek az alpolgármester és a munkacsoport-vezető kezéből vették át. Köztük Hutvágner Botond elektronikai szakirányon tanuló középiskolás diák is, aki elmondta: a megítélt támogatásból az iskolai oktatáshoz kapcsolódó otthoni eszközparkját szeretné fejleszteni. Az ünnepségen Burcsik Dávid és Hepp Anna Jázmin játszott ragtime-ot xilofonon és zongorán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában