felelősségteljes szex és a drogok

2019.11.20. 07:20

Felelősség, izgalom – Döntésünk a jövőnk! címmel vetélkedtek a tinik

Az autóbusz-pályaudvar minden oldalról átlátszó várójának utcafronti üvegfalain december 3-ig plakátokat láthat az utazó. Nem reklám, nem menetrend.

Majer Tamás

A fehérvári lánykollégium csapata készítette a legfrappánsabb plakátot. Nézzék meg! Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Hanem középiskolás diákok plakátjai a felelős szexuális magatartás témakörében.

A Fejér Megyei Kormányhivatal hetedik alkalommal hirdette meg Döntésünk a jövőnk! című vetélkedőjét. Ennek része ez a pályaudvari kiállítás, plakátos forduló.

 

A vetélkedő célja a középiskolások figyelmének felhívása a felelőtlen szexualitásban rejlő veszélyekre, a nemi úton terjedő betegségek és a nem kívánt terhesség kockázatára, a tudatmódosító szerek negatív hatásaira; mindezt játékos, szórakoztató formában. A versenyre 6 város 11 iskolájának 29 csapata nevezett.

Jó helyszínválasztás a pályaudvar a plakátok kihelyezésére: sok ingázó diák fordul itt meg nap mint nap.

A fehérvári lánykollégium csapata készítette a legfrappánsabb plakátot. Nézzék meg!
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Tanárki Gábor, a kormányhivatal igazgatója az autóvezetéshez hasonlította a szexualitást, miszerint mindkettő izgalmas, ha a résztvevők körültekintőek, óvatosak, betartják a szabályokat. Östör Annamária önkormányzati képviselő biztosította a fiatalokat, ez a vetélkedő azért van, hogy ők segítséget kapjanak, hogy elkerüljék a csapdákat. Krisztián Erika megyei tisztifőorvos kifejtette, remek, hogy a résztvevő diákok a feladatok megoldásán keresztül közösen gondolkodnak e témáról.

A plakátversenyt első helyezettje a fehérvári Nemes Nagy lánykollégium Csajszi Barackok csapata lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában