nagy volt az érdeklődés

2019.11.16. 13:34

Elindult a „Sulimoped” program Fejér megyében is

Az idei tanévben 50 diák kap lehetőséget térítésmentesen segédmotor-kerékpár vezetésére jogosító engedély megszerzésére.

police.hu

Fotó: Police.hu

Az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Baleset-megelőzési Bizottsága támogatásával indult program célja, hogy a 14. életévüket betöltött diákok ingyenes képzés keretein belül szerezhessenek vezetői engedélyt segédmotoros-kerékpárra. Az oktatásra a Székesfehérvári Tankerület intézményeiből idén 101 fiatal jelentkezett. A jelentkezők számára megrendezett előválogatóra 2019. november 16-án délelőtt került sor a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságon.

Fotó: Police.hu

 

A tanulók elméleti ismereteikről adtak számot a gyalogos és kerékpáros közlekedés témaköröket érintően összeállított tesztlap kitöltésén keresztül, érettségüket a pszichológiai motivációs, teljesítmény- és figyelemteszten keresztül igazolták. Gyakorlati tudásukat a kerékpáros ügyességi pályán mutatták meg.

Az előválogatón eredményesen szereplő diákok – a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága segítségével – a képzést, majd a vizsgakövetelmények sikeres teljesítését követően, a tanév végén folyamatosan vehetik át első vezetői engedélyeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában