Nem mese, mely gyermeki lelket ment

2019.11.18. 07:30

Egymillió forintnál is többet gyűjtöttek a csókakői kutyatámadás áldozatának

Fehérvárcsurgóra hatott a mese, és több mint egymillió forintot gyűjtöttek a kutyatámadás áldozatának, Lénának.

Tordai Fanni

Hol volt, hol nem, volt egy csodás, varázslatos hely a Földön, egy völgy, amit körülölelt a Bakony és a Vértes, ahol több csoda született, mint bárhol máshol a világon.

Ennek a völgynek a közepén, az erdő mellett, a patak partján állt egy csodálatos vár, a csodálatos várban élt egy hercegkisasszony, aki messze földön híres volt legyőzhetetlenségéről.

A kislány születésétől fogva különleges volt, az egész országból akadtak csodálói, akik bármi kincset megadtak volna azért, hogy megtanulhassák tőle, hogy mi is a titka annak a bátorságnak, erőnek, szépségnek, ami ebben az édes, apró kislányban rejtőzött.

Királyok és királynék indultak útnak, lovagok és apródok szelték át az országot, tündérek és manók keresték fel a helyet, ahol a nagyszerű kislány született, mert hittek abban, hogy valamiféle csodabogyó vagy varázsital tette a pöttömnyi gyermeket olyan tökéletessé, amilyen.

Évek teltek el úgy, hogy a csókakői csepp lány titka rejtve maradt a kíváncsi szemek elől. Közben Ő legendás tetteket hajtott végre, halált megvető bátorsággal harcolt vérszomjas fenevadakkal, sárkányokkal, koboldokkal, mindenfajta varázslényekkel, de angyali tekintetét semmiféle gonosz ármány nem tudta elhomályosítani.

A titkot, amit mindenki keresett, csak két ember tudta, az Édesanyja és az Édesapja, azok, akik nevét adták a lánynak. Léna.

Léna legendája városokon, falvakon, közösségeken átszárnyalva egyesített minden rendű és rangú embert, akik keresik és vágyják a végtelen bátorság, szeretet, hűség, jóság, együvé tartozás érzését.

A titkot, amit mindenki keresett csak két ember tudta, az Édesanyja és az Édesapja, azok, akik nevét adták a lánynak. LÉNA.

L, mint Legyőzhetetlen

É, mint Édes

N, mint Nagyszerű

A, mint Angyali

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában