bátrabban tervezhetnek

2019.11.25. 11:30

Családtámogatást kaptak a vidéket választó Vál-völgyi fiatalok

Huszonnégy család vehetett át közel ötvenhárom millió forint támogatást a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány őszi otthonteremtési és -felújítási program pályázata révén. Az alapító Mészáros Lőrinc így kívánja támogatni a térségben élő fiatalok otthonteremtését, otthonszépítését immár negyedik éve.

Fotó: Tóth P. Flóra

Idén kibővült a támogatotti kör, s a fiatalok mellett a környék óvodái is pályázhattak támogatásra, nem titkoltan azzal céllal, hogy még vonzóbbá váljék a vidéki élet a fiatal családok előtt. Ezúttal két intézmény, a váli Mesevölgy Óvoda és a vértesacsai Szivárvány Német Nemzetiségi Óvoda nyerte el a fejlesztésre fordítható összeget.

Fotó: Tóth P. Flóra

A hagyományok szerint a felcsúti Puskás Akadémia Sport- és Konferenciaközpont ikonikus épületébe hívták meg a Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány otthonteremtési és -felújítási, valamint óvodafejlesztési program nyertes pályázóit.

Fotó: Tóth P. Flóra

Mészárosné Kelemen Beatrix, a az alapítvány kuratóriumának elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy céljuk átvállalni egy keveset azokból a nehézségekből, amelyek a családok életkezdésében és otthonteremtésében felmerülnek.

Fotó: Tóth P. Flóra

Az otthonteremtésre és fejlesztésre alcsútdobozi és felcsúti családok pályázhattak, a korhatárok megállapításában kis módosítással tett engedményt az alapító. Házvásárlásra, illetve -építésre a negyven év alattiak folyamodhattak, míg felújításra negyvenöt év volt a felső korhatár.

Fotó: Tóth P. Flóra

Az elbírálás során előnyt élveztek a gyermekes családok, a házastársi kapcsolatban élők, illetve azok a pályázatok, ahol a felújítást követően az épület energetikai besorolása javul, valamint azon élettársak, házastársak, ahol az egyik fél harmincöt évesnél fiatalabb. Felcsúton tizenhat, Alcsútdobozon nyolc ingatlan vásárlására vagy felújítására fordíthatnak a családok közel ötvenmillió forintot.

Fotó: Tóth P. Flóra

Az óvodai támogató programban hat település óvodái vehettek részt, s közülük nyerte el a váli és a vértesacsai óvoda az intézményenkénti másfél milliós összeget. A támogatottak udvari játékok, öltözőszekrények, illetve fejlesztési eszközök vásárlására használhatják fel a kapott pénzt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában