Továbbadták az adomány egy részét

2019.11.21. 07:45

A támogatott csókakői tűzoltók is támogatnak

A luxemburgi Heffingen és Csókakő baráti kapcsolata két évtizedre nyúlik vissza, de ma már több szálon is fut. A helyi önkéntes tűzoltók idén úgy határoztak, mások is részesüljenek ennek a kapcsolatnak az előnyeiből.

Borsányi Bea

A Csókakő Önkéntes Tűzoltó Egyesület úgy határozott, a számukra Luxemburgból, adományként érkezett felszerelés, eszközök és ruházat egy részét továbbadja, és olyan erdélyi, felvidéki és itthoni, szintén önkéntes tűzoltó egyesületeket támogat, amelyek nemrégiben alakultak újjá. Fotó: Rozsnyai Attila

Fotó: ROZSOFOTO

A két hasonló méretű település kapcsolata a már elhunyt Gémesi Józsefnek köszönhető, aki egy ideig Heffingenben élt, majd hazaköltözése után összehozta a két falut, amely 1999-ben végül testvértelepülési megállapodást is kötött egymással. Mind a két helyen alakultak baráti társaságok – kint a Magyar Baráti Társaság, Csókakőn pedig a Luxemburgi Baráti Társaság –, és a tűzoltók is szorosabbra fűzték a szálakat.

A Csókakő Önkéntes Tűzoltó Egyesület úgy határozott, a számukra Luxemburgból, adományként érkezett felszerelés, eszközök és ruházat egy részét továbbadja, és olyan erdélyi, felvidéki és itthoni, szintén önkéntes tűzoltó egyesületeket támogat, amelyek nemrégiben alakultak újjá.
Fotó: Rozsnyai Attila

A luxemburgiak minden évben különböző formában adományokat is eljuttatnak Csókakőre. A tűzoltók értelemszerűen tűzoltó-felszereléssel, eszközökkel és ruházattal segítik, támogatják az itteni önkéntesek munkáját. Az idejuttatott adomány azonban jóval többet tartalmaz, mint amennyire a csókakőieknek valóban szükségük van, ezért az önkéntes tűzoltók idén úgy határoztak, a felszerelés egy részét ők is jótékonyan továbbadják.

Kárpátaljára is jutott a csókakőiek felajánlásából
Fotó: Rozsnyai Attila

Így jutottak el az előző hetekben a Balaton-felvidéki Köveskálra, a kárpátaljai Mezővárra, valamint az erdélyi Kövendre, ahol az újjáalakult önkéntes tűzoltó egyesületeket támogatták. Ezenfelül Mórra is jutott adomány: szintén Luxemburgból kaptak a csókakőiek mentős ruhákat, amelyeket az egyesület a móri orvosi ügyelet dolgozóinak ajánlottak fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában