Áldást és békességet!

2019.10.07. 15:30

Szücs Sándor három éve szolgál a református gyülekezetben

Szücs Sándor lelkipásztor Ézsaiás próféta könyve 43. fejezete első versével biztatta gyülekezetét a hálaadó istentiszteleten: „Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, enyém vagy!”

FMH

Szücs Sándor úgy érzi: immár hazaérkezett, hazaérkeztek a családjával Fotó: V. Varga József

– Földi életutam Beregszászban vette kezdetét 34 esztendeje – mondta el érdeklődésünkre Szücs Sándor. – Szüleink a lehetőségeikhez mérten mindent megadva neveltek bennünket testvéreimmel együtt. Anyagi szempontból szegénységben, de szeretetben és békességben nőttünk föl. Szüleim szeretete mellett soha meg nem szűnő hálával gondolok áldott emlékű anyai nagyapámra. Az ő józansága és példamutatása mindig irányt mutatott nekem, ma is gyakran idézem föl bölcs szavait és tanítását.

A lelkipásztor beiktatása a múlt évben történt, az ünnepi hálaadás a parókia felújítása miatt váratott magára. Sándor három éve szolgál a szabadbattyáni református gyülekezetben, így már jól ismerve egymást, együtt örülhetett híveivel a szép és nemes alkalomnak. Az ünnepi istentiszteleten több mint kétszázan vettek részt, Isten igéjét Steinbach József, a Dunántúli Református Egyházkerület püspöke hirdette.

Szücs Sándor úgy érzi: immár hazaérkezett, hazaérkeztek a családjával Fotó: V. Varga József

Az elemi iskola után az ötödik osztályt a beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnáziumban kezdte – idéztük fel beszélgetésünk során a korábbi éveket. Teológiai tanulmányait a Sárospataki Református Teológiai Akadémián folytatta.

– Szerettem Sárospatakot, az ott megismert emberek közül többen a mai napig nagyon közel állnak hozzám – folytatta. – Tizenegy esztendeje Isten új utat mutatott meg nekem, ugyanis megismertem a dunántúli származású Nagy Kingát. A sorsunk egybeforrt, házasságkötésünkre Isten áldását 2010 augusztusában kaptuk meg a beregszászi templomban.

Gyülekezeti szolgálatukat nyolc éve kezdték Lepsényben, s az ottani gyakorlati évek alatt fejezték be teológiai tanulmányaikat. Sándort 2017 októberében szentelték lelkipásztorrá a pápai Ótemplomban.

– Nagy ajándék volt számomra, hogy a szentelésre már magam mögött tudva kedves gyülekezetem tagjait érkezhettem, ugyanis battyáni református testvéreim elkísértek Pápára.

A lelkipásztor úgy érzi: immár hazaérkezett, a családjával, feleségével és kisfiával. Igazi közösségre találtak, s ezentúl szabadbattyáni lakosként szolgálhatják a Mindenható dicsőségét a nagyközségben élő testvéreikkel egyetemben.

– Isten igéje vezessen bennünket ezen az úton a továbbiakban is! – tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában