lakossági fórum

2019.10.09. 07:15

Sorsdöntő kérdésekre megnyugtató válaszokat kaptak az isztimériek

A Bakonyban megbújó település két életbevágó témakörrel is foglalkozott kedden délután a kultúrház nagytermében.

Palocsai Jenő

A kultúrházban tartott tájékoztatón részletesen lehetett hallani az állami támogatásokról Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NZP

Orbán Tibor Nesztor polgármester lakossági fórumot hirdetett, hogy mendemondák és félinformációk helyett a lakosság első kézből, hivatalos forrásból tudja meg, hogyan igényelhet valaki vissza nem térítendő állami támogatásokat, illetve hogy azok milyen lakáscélokra vehetők fel. A megjelent fiataloknak, akik most tervezik a jövőt, a Babaváró hitel legapróbb részleteit is érthetővé tették.

Mivel a Családi Otthonteremtési Támogatással segített települések listáján Isztimér is szerepel, így az ilyen tájékoztatás nemcsak a családok, de a község jövőjét is jelentősen befolyásolhatja.

Az eseményen megjelent érdeklődők annak is tanúi lehettek, mikor Orbán Tibor Nesztor és Törő Gábor országgyűlési képviselő hivatalosan is átadja a lakosságnak a pályázati pénzből vásárolt új orvosi eszközöket.

A kultúrházban tartott tájékoztatón részletesen lehetett hallani az állami támogatásokról
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A polgármester elmondta: – A Magyar Falu Program keretén belül pályáztunk, orvosi rendelő tetőfelújítására, illetve életmentő eszközökre. Az orvosi rendelő épülete egy korábbi beruházás kapcsán már megújult, így itt most csak a tetőt cseréljük. Az ezzel kapcsolatos munkálatok tavasszal kezdődnek majd, mint ahogy a szintén pályázati pénzből készülő játszótér esetében is.

Az 1,2 millió forint értékű életmentő eszközök viszont már most a lakosság rendelkezésére állnak. A csomag tartalmaz egy defibrillátort és két különböző EKG berendezést, melyek közül az egyik, a nagyobb, bent a rendelőben teljesít majd szolgálatot, míg a kisebbet akár magával is tudja vinni a háziorvos, és helyszínen meg tudja vizsgálni a beteget, akár annak saját otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában