Önkormányzati választások 2019

2019.10.22. 07:15

Női elöljáró áll Bicske élén

Első női polgármesterét választotta meg a kisváros Bálint Istvánné személyében, aki az előző öt évben alpolgármesterként szolgálta települését. Az ünnepélyes alakuló közgyűlést a művelődési központban tartották meg, nagy érdeklődés mellett.

Zsohár Melinda

Fotó: fmh_foto

A 2014-ben polgármesterré választott Pálffy Károly a Fejér megyei közgyűlésben kapott mandátumot, a Fidesz–KDNP színeiben Bálint Istvánné volt a polgármesterjelölt a helyhatósági választáson, s elnyerte a többség bizalmát. Bálint Istvánné polgármesterként az előzetes egyeztetések alapján társadalmi megbízatású alpolgármestert kért fel helyetteseként: Csörgöl Ákos a Fidesz–KDNP jelöltjeként jutott a testületbe. Három bizottság alakult az eskütételeket követően: a humán erőforrás, a gazdasági és a város- és városfejlesztési bizottság – mindegyikben helyet kaptak az ellenzéki képviselők is. Minden személyi előterjesztést egyhangúlag fogadott el az új testület, miként a polgármester és az alpolgármester tiszteletdíját és költségtérítését is ellenszavazat nélkül megszavazták. A távozó polgármester megköszönte az előző öt esztendő munkáját azoknak, akikkel együtt dolgozott, az új polgármester pedig felvázolta a legnagyobb terveket. Hangsúlyozta: a 2008-ban eladósodott, csőd szélén álló város helyett épülő és bizakodó város és képviselő-testülete vág bele a következő ciklus munkájába, az eltelt időszak fideszes többségű vezetésének és a kormányzati támogatásoknak köszönhetően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában