területrendezés

2019.10.04. 07:25

Munkára átadva: több területet is elkezdenek felújítani Fehérváron

A Vízivárosban az iskolaudvart alakítják át, s a Corvinus Egyetem Fehérvári Campusánál is területrendezést hajtanak végre.

Bokros Judit, ÖKK

A szolgáltató netes felületén is lehet kérni a távfűtés elindítását Székesfehérváron. A többség már megtette

Fotó: Koppán Viktor / Fejér Megyei Hírlap

Utóbbi beruházásról Dienesné Fluck Györgyi önkormányzati képviselő és Mészáros Attila alpolgármester beszélt csütörtökön reggel, a campusnál. Elhangzott: a területrendezés kapcsán 33 parkolóhelyet alakítanak ki, a nemrég átadott B épület körül pedig parkosított közösségi tér jöhet létre, stílusos utcabútorokkal, árnyat adó fákkal. A munkálatok két ütemben valósulhatnak meg, a szilárd burkolatok november 30-ig készülhetnek el. A teljes beruházás mintegy 130 millió forintba kerül, amelyet az önkormányzat biztosít, a kivitelező pedig a Városgondokság.

A volt Vízivárosi Általános Iskola jelenleg kihasználatlan udvarán szabadidőparkot és szintén parkolóhelyeket hoznak létre – ezt már Horváth Miklósné önkormányzati képviselő jelentette be, Bozai István városgondok jelenlétében. A környéken lakók 22 újabb parkolóhellyel számolhatnak, s elkészül egy kétfunkciós sportpálya is. A bővülő park nagy, összefüggő zöldterületté válhat, ahová előnevelt fákat is ültetnek. A gyermekes családoknak játszóteret alakítanak ki.

Az idén a sportpálya készülhet el, valamint kialakítják a parkolókat, s novemberben elültetik a fákat is a jelenlegiek mellé. Jövőre következhet a kombinált eszközök, a vár kihelyezése a játszótérre, illetve a padok elhelyezése és a parképítés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában