Koncertekkel

2019.10.23. 12:00

Mini gasztrofesztivál és őszi játszóház várta az érdeklődőket a nagyvenyimi Kulináris kavalkádon

Kicsik és nagyok egyaránt megtalálhatták a kedvükre való szórakozási lehetőséget az őszi Kulináris kavalkád programjai között a sportcentrumban.

V. Varga József

Játszóházi kíváncsiskodás: Most akkor hova is ragasszam?

Fotó: Mogyorós Mária

A Kulináris kavalkádot Vargáné Kaiser Katalin polgármester, a Nagyvenyim és Térsége Fejlesztéséért Egyesület elnöke hívta életre, és szervezi meg évről évre.

A mini gasztrofesztivál fő vonulatát a bográcsos főzőversennyel megspékelt családi nap adta, kibővítve a házi pálinka- és borversennyel, valamint a lekvárok mustrájával. A szervezésből az egyesület mellett a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár, illetve a Quality Fitt Sportcentrum is kivette a részét.

Játszóházi kíváncsiskodás: Most akkor hova is ragasszam?
Fotó: Mogyorós Mária

Az Őszi játszóház a Nefelejcs Óvoda óvónőinek közreműködésével valósult meg – mondta el Mogyorós Mária, a művelődési ház vezetője. A délelőtt során a változatos kézműves tevékenységek (színes karton, termény és kóc) mellett egy interaktív koncertnek is résztvevői lehetett az aprónép, szüleikkel és nagyszüleikkel együtt. A Veres Andi vezette Palinta Társulat síkbábokkal és a közönség minden porcikájának alapos átmozgatásával tette emlékezetessé a

zenés előadást. Egy alkalmi zenekart is verbuváltak a jelentkezőkből, bemutatva, hogy nincs olyan zöldség, gyümölcs vagy háztartási eszköz, amit ne lehetne megszólaltatni egy ilyen vidám koncerten.

A délutánt tovább színesítette Farkas Erik színművész zenés műsora, a Neszmese Projekt kiötlője annak idején, a színi iskola utolsó évében a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban debütált. Derűs hangulatot varázsolt a pódiumra és a nézőtérre a Kulcsi Vidám Emberek előadása, amelyet csak fokozott a dunaújvárosi SZMK zenekar retró érzést és nosztalgiahangulatot teremtő fellépése.

Kis venyimi diskurzus ínycsiklandó bográcsétel társaságában
Fotó: Mogyorós Mária

A kavalkádot azután a nagyvenyimi Delta Party Band magyar és külföldi slágerekből összeállított koncertje zárta. A faluünnepen ez a produkció a kedvezőtlen időjárás miatt elmaradt, ezt pótolták most, a táncoslábúak a sportcentrumban rophatták kedvükre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában