jogsértő magatartás?

2019.10.16. 07:30

Kifogást emelt a pátkai polgármester

Elektronikus levélben nyújtott be kifogást a választás napján délután Pátka Község Helyi Választási Bizottságának Nagy Dániel. Minderről maga a kifogást tevő számolt be a közösségi hálón. A kifogás ügyében született határozat nyilvános, a patka.hu-n bárki számára megtekinthető.

Borsányi Bea

Nagy Dániel Ferenc polgármester

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Nagy Dániel, az elmúlt ciklus polgármestere, független jelöltként indult ismét a pozícióért a településen, ahol legnagyobb riválisa a Fidesz–KDNP színeiben harcba szálló Pásztor József volt. Az ő, illetve két képviselőjelölt viselkedését kifogásolta Nagy Dániel, aki azt sérelmezte, hogy az említett személyek a szavazóhelyiség folyosóján, illetve később az épület előtt az érkező szavazópolgárokhoz odalépve megállították azokat, ezzel olyan kampányeszközt használtak, amellyel megsértették a választási eljárásról szóló törvényt.

A Helyi Választási Bizottság a kifogás ezen részének helyt adott. A bizottság elnöke és alelnöke szóban többször is felszólította az érintetteket, hagyják el a helyszínt, aminek eleget is tettek. Amint azt Kiss István Zsolttól, a HVB elnökétől megtudtuk, a délelőtt folyamán több szóbeli lakossági bejelentés is érkezett ezzel kapcsolatban, illetve amiatt, hogy választási plakátok is voltak még kint a szavazóhelyiség bejáratától számított 150 méteren belül, közterületen.

Nagy Dániel kifogásában továbbá az is szerepelt, hogy svájci rendszámú kisbusszal szállítottak választópolgárokat a szavazókörökhöz, ám a bizottság ezt nem találta bizonyíthatónak, így a kifogás ezen részét elutasította. Összességében nem történt olyan jogsértő magatartás, amely a választás eredményét – Nagy Dániel győzött 398 szavazattal, míg Pásztor Józsefre 352 pátkai voksolt – érdemben befolyásolta volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában