Fehérvári Atherosclerosis Találkozó

2019.10.12. 07:05

Fókuszban az idősek és a nők érvédelme

Hatodik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Atherosclerosis Találkozót, amelyen idén az idősek és a nők érvédelmének témakörét állították középpontba.

Borsányi Bea

Előadásokkal, beszélgetésekkel várják az orvosokat Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

A másfél napos megbeszélésre a téma kapcsán elsősorban azokat az alapellástásban dolgozó háziorvosokat, valamint kórházi szakorvosokat várták, akik valamilyen formában kapcsolatba kerülnek az érbetegséggekkel, azok megelőzésével, illetve gondozásával.

A találkozón nemcsak új információk, nemzetközi vagy hazai ajánlások hangzanak el, de főként utóbbiak kapcsán szakmai megbeszélésekre, tapasztalatcserére is sor kerül, hiszen minden ajánlás annyit ér, amennyi a mindennapokban megvalósul – fogalmazott Reiber István, a konferencia főszervezője, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatója.

Előadásokkal, beszélgetésekkel várják az orvosokat
Fotós: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Köztudott és sokszor elhangzott tény, hogy Magyarországon szív- és érrendszeri megbetegedések következtében halnak meg a legtöbben, amivel a világon is az elsők között vagyunk, míg az elhízás terén – amely az egyik fő rizikófaktora az érrendszeri betegségek kialakulásának – vezetjük az európai listát. A mostani találkozón kifejezetten az idősek és a nők érvédelmét állították középpontba. „Az időseknél a többféle betegség együttes megléte miatt kell különösképpen odafigyelni a kezelésre, a gyógyszerekre.

A nők esetében pedig, akikről sokáig úgy gondoltuk, a hormonok jobban védik őket az érbetegségektől, kiderült, hogy az utóbbi időben megváltozott életmód – így például a dohányzás és az elhízás – következményei rájuk is hátrányosan hatnak” – mondta el az orvosigazgató.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában