fejlesztések

2019.10.03. 07:35

Évtizedes gondokat oldanak meg Balinkán

Szerdán délután adták át a két részből álló településen a hét különböző helyen megvalósult beruházást az egyre erősebben szemerkélő, végül zuhogó esőben.

Palocsai Jenő

Egyszerre hét beruházást adtak át most jelképesen Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NZP

A két településrészből álló falu jellegzetessége, hogy mindkettőn állami közút halad át és évtizedes probléma volt a gyalogos átkelés, a nagy forgalmat lebonyolító utakon, különösen Mecsér településrészen, mondta Wéninger László polgármester.

Egyszerre hét beruházást adtak át most jelképesen
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A biztonságos átkelés volt tehát az egyik legfontosabb része a pályázatnak, de közben emelkedtek az árak, bővültek a feladatok, így forráshiányossá vált a projekt. Az átadón Molnár Krisztián, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy az alaphelyzetben 100 millió forintos forrás nem bizonyult elegendőnek, így 120 millió forintra emelték a felhasználható keretet. Az anyagi problémák elhárítása után hét különböző helyen indult meg a munka. Mecséren gyalogátkelőhely épült járda-összeköttetéssel és megvilágítással, valamint új buszváró és felszíni vízelvezetés építésével. Ugyanitt készült egy optikai forgalomlassító is, a település Mór felőli végén.

Balinka Bakonycsernye felőli oldalán is készült egy forgalomlassító, emellett a falu központjában nemcsak gyalogátkelőhely létesült, hanem buszperonok, kerékpártárolók és új, térkövezett parkolók is. A Bodajk felől érkezők is új gyalogátkelőhellyel és megállóval találkozhatnak először. A táboroknál 200 méteres járda, új Gaja-híd épült és kerékpáros nyomot is festettek 1400 méter hosszan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában