„Szinte már városi szintű az intézményrendszer”

2019.10.08. 07:00

Csak tornacsukában – A testnevelésórákon megújult pályán pattogtathatnak a soponyai diákok

Jobban pattog a kézilabda, biztonságosabb a lövés, sőt a védés előtti felugrás is az új soponyai tornateremben.

Majer Tamás

A felújított tornacsarnokot birtokba is vették a soponyai általános iskola diákjai Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

Kvázi az elmúlt évek helyi értékelőjévé vált a helyi általános iskola – felújított – tornatermének hétfői hivatalos átadója, s még jó pár másik beruházás egyidejű projektzáró ünnepsége. A csapatjátékok közül elsősorban, de nem kizárólagosan, kézilabdára alkalmas tornacsarnok felújítása a Belügyminisztérium által kiírt pályázat részeként valósult meg Soponyán. A többi három bevégzett projekt: Felszíni vízhálózat rekonstrukciója, Önkormányzati épületek energetikai felújítása, Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése. Utóbbi itt praktikusan a soponyai óvoda konyhájának bővítését jelenti. Az ovisoknak és a sulisoknak is ott főznek.

Béndek József polgármester kezdte a köszöntők sorát. – Én magam ugyan nem vagyok híve a nagy ünneplésnek, de azt gondolom, azok a produktumok, amelyeket a beruházásaink kapcsán elértünk, megérdemelnek egy leltárt – fogalmazott.

A felújított tornacsarnokot birtokba is vették a soponyai általános iskola diákjai
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Beszéddel nem készültem. Szándékosan, hiszen azt gondolom, hogy az elmúlt időszak beruházásait, projektjeit felsorolni is nehéz – folytatta Béndek József, Soponya első embere, utalva a bőségre. Majd természetesen felsorolta a szóban forgó projekteket, továbbá kiemelte, hogy 22 utca újult meg az elmúlt évek során a községben, sikerült felújítaniuk az emlékműveiket, épülnek templomtornyaik, rendbe tettek számos közparkot. Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke – aki szerint van helye a fejlesztések fölötti ünnepnek Soponyán – számokkal készült. – A felszíni csapadékvíz-elvezetésre 50 millió forintot nyert a település, a polgármesteri hivatal és a tornaterem épületenergetikai fejlesztésére 65 millió forintot, helyi kohézió erősítésre 30 millió forintot – adatolt az elnök, s megemlített két, Soponyát érintő kerékpárút-fejlesztést is, amelyek együttesen közel 360 millió forintos projektek. Molnár Krisztián kiemelte még a falun átfutó 6307-es út teljes soponyai átkelési szakaszának megújítását is, az idevonatkozó összeg 300 millió forint volt. A megyei elnök úgy látja, hogy gondos tervező munka előzte meg az itteni fejlesztéseket, amelyek által javult a soponyai életminőség.

Molnár Krisztián, a Fejér Megyei Közgyűlés elnöke szerint javult a soponyai életminőség
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Varga Gábor országgyűlési képviselő előbb biztosította az ünnepség tiszteletére kézis csapatdresszbe bújt soponyai ötödik osztályos lányokat és fiúkat, hogy szorít értük, majd eme kitérő után arról beszélt, hogy szinte már városi szintű intézményrendszer működik a községben. Ehhez még kell egy bölcsőde, de ennek felépülésében is bízik. Az országgyűlési képviselő nézete szerint Soponyán a közigazgatás terén, a művelődésszervezésben, az iskolai és óvodai ellátottságban, a szociális ellátásban rendben vannak a dolgok. Varga Gábor dicsérte a településért dolgozókat: nemcsak az önkormányzati képviselők munkáját méltatta, hiszen tudja, nagyon sokan tesznek a faluért. A pedagógusokat külön kiemelte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában