üdvözöl az irodában

2019.10.29. 14:00

Alba robot szolgálatban

Új feladatot kapott a város híres robotja, Alba. A város turistáit kérdezi ki digitális szokásaikról, cserébe pedig táncol és mesél a látnivalókról. Az őszi szünet idején, azaz ezen a héten találkozhatnak vele a Tourinform Irodában.

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita/Fejér Megyei Hírlap

Fotó: S TOTTO RITA

Léggitározik, táncol, mesél a Bory-várról és elmondja azt is, mivel érdemes eltöltenünk a szabadidőnket Székesfehérváron. A Pepper névről Albára átkeresztelt gépet az Alba Innovár fejlesztette, programozta, s bizony az őszi szünetben sem pihen: a városközpontban található Tourinform Irodában várja az érdeklődőket, akikre egyébként meglehetős kíváncsisággal tekint ez a cuki, kicsi kis teremtmény.

Fotó: S. Töttő Rita/Fejér Megyei Hírlap

Kis kérdőívet lehet kitölteni a segítségével, melyben a digitális szokásokat firtatják, hogy az iroda felmérhesse, milyen digitális turisztikai fejlesztésekre lenne szükség a városban, mennyire ismerik a már meglévőket vagy hogy hallottak-e a QR-kódos városnézésről. Közben persze a szórakoztató oldalát is megismerhetjük, ugyanis táncol, csikizni lehet és még énekel is. Sőt – ugyan előre meghatározottakat, de kérdéseket is feltehetünk neki, melyekben a fehérvári látványosságokra hívja fel a figyelmet. De már nem sokáig – Alba ugyanis csak az őszi szünetet tölti az irodában!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában