Platán és gömbkőris, rózsa és levendula

2019.10.07. 16:00

A nyugdíjasklub tagjai vállalták, hogy örökbe fogadják a virágágyást a polgárdi Piac téren

A város köszönetét és háláját fejezte ki a szépkorúaknak a felajánlásért.

FMH

A szépkorúak örökbe fogadták a virágágyást Fotó: Héja Ágnes

Az önkormányzatnak pályázati forrásból nyílt lehetősége a jelentős számú fa és növény elültetésére. A program során a múlt évben és az idén 60 fát, 50 rózsát, 50 talajtakaró rózsát, valamint számos cserjét és évelőt telepített a városgondnokság az önkéntesek segítségével a város több pontján – mondta el Nyikos László polgármester. A polgármesteri hivatal munkatársai szakemberek bevonásával vizsgálták meg a különböző helyszínekre illeszkedő növényekre vonatkozó lehetőségeket. Ezek alapján a Batthyány ligetbe platán és kőrisfa, a Zrínyi és a Berzsenyi utca kereszteződésénél található „kisrétre” gömbkőris, császárfa, levendula és rózsa került.

A szépkorúak örökbe fogadták a virágágyást Fotó: Héja Ágnes

A Fáy lakótelep zöld területét számos juharfa és babérmeggy, valamint levendula, rózsa és orgona szépíti. A Könyves Kálmán utcába 25 vöröslevelű japán díszcseresznyefa, az egészségház előtti térre kúpos törökmogyoró, gömbkőris és gömbtuja, míg a Piac tér magaságyásaiba levendula és rózsa került.

Ez utóbbi helyszínhez egy kedves felajánlás is kapcsolódott: a nyugdíjasklub tagjai vállalták, hogy örökbe fogadják az újonnan kialakított

virágágyást a téren. A város köszönetét és háláját fejezte ki. A szépkorúak rendszeresen gondozzák a növényeket, példát mutatva ezzel a fiatalabb generációk számára is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában