A betegek érdekeiért

2019.09.19. 07:30

Új orvosi körzet javíthat a Feketehegy-Szárazrét városrész ellátásán

Feketehegy-Szárazrét háziorvosi ellátásán javítanak egy új körzet kialakításával. A folyamat nem egyszerű és több mint egy évet vesz igénybe, de a betegek lehetőségei javulnak majd.

Palocsai Jenő

A fiatal háziorvos, Heffler Zsuzsanna segít, hogy a két és fél ezer ember ellátása folyamatos legyen Fotó: NN

A feketehegy-szárazréti felnőtt háziorvosi körzetben 2500 TB-kártyás lakos van, de csak egy orvosi körzet. Ilyen körülmények között csak nagyüzemben képesek az orvosok ellátni a feladatot, hiszen akár 70 beteg is jön naponta, alig pár perc juthat egy-egy páciensre.

A körzet bővítési lehetőségeiről Szigli István önkormányzati képviselő beszélt tegnap délelőtt az orvosi rendelőben. A politikus elmondta: – Az elmúlt huszonhárom év alatt kétszer újult meg Feketehegy-Szárazréten a háziorvosi rendelő, legutóbb két évvel ezelőtt. A rohamosan növekvő körzeti lakosságszám megkívánja azt, hogy a szolgáltatások színvonalát is növeljük.

Egyre többen költöznek ebbe a városrészbe, így a növekvő kártyaszám már kezdi ellehetetleníteni a megfelelő szakmai munkát.

A fiatal háziorvos, Heffler Zsuzsanna segít, hogy a két és fél ezer ember ellátása folyamatos legyen Fotó: NN

A kidolgozott terv szerint a jelenlegi körzetet bontják ketté, így megfeleződik az egy orvosra jutó betegszám, és duplájára emelkedhet a páciensek kivizsgálására, gyógyítására fordított idő. Most is kényszerhelyzet van, úgy oldják meg, hogy a jelenlegi körzetis, Máté Zsuzsanna mellett dolgozik Heffler Zsuzsanna háziorvos is.

Ketté kellene hát bontani azt, ami ma még egybe tartozik, de nem könnyű feladat. Az új körzet létrehozása az önkormányzat hatáskörébe tartozik. Az erre vonatkozó döntést a közgyűlés hozza meg, emellett a társadalombiztosítónak is jóvá kell hagynia a változást, majd ki kell alakítania a jelenlegi körzetet kettémetsző, új határvonalat, ám ehhez kell egy év.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában