összehozták a hallgatókat

2019.09.05. 07:20

Túráztak a gólyák Fehérvár belvárosában

Közel 200 egyforma pólós fiatal özönlötte el a Belvárost szerda este, akik a Székesfehérvári Hallgatói Tanács által másodszor megrendezett összegyetemi gólyatúrán vettek részt.

Borsányi Bea

A képen „gólya” viszi – ha nem is a fiát, de egy másik „gólyát”… Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény egyik alapötlete az volt, hogy hozzák közelebb egymáshoz mindjárt a tanulmányaik megkezdésekor a város 3 felsőoktatási intézményének a hallgatóit, ezzel egyidejűleg pedig ismerjék meg a várost egy kicsit azok is, akik nem fehérváriak.

A tavalyi negyven feladat után a szervezők úgy döntöttek, az idén kevésbé veszik igénybe a belvárosiak türelmét és a diákok idejét, ezért nagyjából a felére csökkentették a feladatok számát.

A képen „gólya” viszi – ha nem is a fiát, de egy másik „gólyát”…
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Természetesen legfőképpen a belváros látnivalóival kapcsolatos kérdésekre kellett megkeresni a választ, olyanokra például, hogy hány csengő van Mujkó sapkáján, vagy miért nincs Mátyásnak kardja? Ehhez pedig alaposan szemlélődve körbe kellett járni az utcákat.

 

És hogy ne legyen tumultus a belváros egyik pontján sem, a különböző csapatok különböző feladatsorokat kaptak.

Az est az újdonsült egyetemi hallgatók számára a Petőfi Kultúrtanszéken eredményhirdetéssel, majd retró diszkóval zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában