Bizony nem élet az élet fedél nélkül

2019.09.22. 07:25

Találkozót tartottak a tetőfedők Kápolnásnyéken

A tóparti település adott otthont a Tetőépítők Országos Találkozójának, ahol a három fontos szakma képviselői tanulhattak, beszélgethettek egy egész napon át.

Palocsai Jenő

Számos szakember vett részt a találkozón Fotó: Pesti Tamás

Szakmabeliek és érdeklődők nyüzsögtek a kiállítók pavilonjai között az ötödik alkalommal megrendezett TOT kiállításon. A Tető Építők Egyesülete által szervezett szakmai rendezvényen az ács, tetőfedő és bádogos szakmákhoz kapcsolódó gépek, eszközök és felszerelések kapnak helyet a kiállító sátrak fedezékében. Tehát láncfűrészek, cserepezéshez szükséges felvonók és vágó szerszámok, munkavédelmi öltözetek, sőt állványzatok is. Az előtérben Csibi László faműves és ácsmester faragásai megtörték a vadonatúj technikai eszközök egyhangúságát. A mester fába farag mindent, Luciferkótól kezdve, a Játékszenvedélyen át a tulipános Zsírsütő kanálig.

Számos szakember vett részt a találkozón Fotó: Pesti Tamás

A konferenciateremben szakmai előadások zajlottak, miközben az egyesület elnöke, Kovács Tibor elmondta:

– Ez a találkozó remek alkalom arra, hogy a szakemberek képezzék magukat, illetve új információkat szerezzenek be, kapcsolatokat építsenek ki. A rendezvény egyre sikeresebb, amit az is jól jelez, hogy idén meg tudtuk duplázni a látogatóink számát. Nemcsak vállalkozók vannak itt, a szakiskolák felé is nyitottunk, most is van itt húsz diák, akik a három tetőfedő szakma egyikét tanulja. Országos szinten a számuk úgy 230 főre tehető összesen, ami meglehetősen elszomorító, hiszen sokkal többre volna szükség. A beszállítóknál folyamatosan jelentkezik a megrendelői igény, az építteteni akarók meg is vesznek mindent, de egész egyszerűen nincs, aki az anyagokat beépítse – mondta lapunknak nyilatkozva a tetőfedők érdekvédelmi és szakmai egyesületének vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában