Futóbiciklis forgatag

2019.09.21. 07:20

Mobilitási Hét Fehérváron: biciklis felvonulás és az óriáskerék

Még hogy a kerékpárosok nem okozhatnak közlekedési dugót… Az Európai Mobilitási Hét pénteki óvodás minimocisai és kisiskolás bringásai tettek róla. A rajtot követően viszonylag gyorsan bedugult az iskola előtti sétány.

V. Varga József

Szelfi az óriáskerék tetejéről

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A zsibongó, többnyire bukósisakos és láthatósági mellényes karaván – több száz gyermek – a hozzájuk illő járgányokon, színes lufikkal felszerelkezve vágott neki a péntek délelőtti felvonulásnak. Volt itt mindenféle két- meg háromkerekű, a minimotoros-futóbiciklis-rolleres felhozatal önmagáért beszélt. A fruskák és a legénykék a Németh László Általános Iskola előtt gyülekeztek, kísérőik terelgették őket.

 

A főszervező szavára hangos ovációval jeleztek, hogy jelen, megérkeztek. „De hol vannak a Napsugár ovisok?” – hozta a szél valahonnan a boly közepéről. Mintha Palik László immár legendás retró klasszikus kiszólása is felsejlett volna egy pillanatra: „Hova tűnt Damon Hill?” Aztán Mészáros Attila alpolgármester hangja csendült, a kézi hangosbeszélőn imígyen szólt a sokasághoz: „Start!” És a vidám menet nekiindult a Gáz utca lezárt szakaszának.

Vidám menet, két keréken! Ovisok és kisiskolások kalandja Fotó: Fehér Gábor

Második felvonásként a felső évfolyamos diákok a Legmobilisabb osztály névre keresztelt vetélkedő egyes állomásain álltak sorompóba: úgymint felnihajtás, kergebringa, a kerékpár kötelező és ajánlott tartozékai, KRESZ-kocka és közúti jelzőtáblák. A Legmobilisabb osztály címet végül a Zéró Tolerancia nevű gárda érdemelte ki (Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, 6.c), megelőzve a Bringa Sziget (szintén Teleki, 7.c), a Sündörgők (Kossuth Lajos Általános Iskola, 6.b) és a Salétrom alakulatát (Németh László Általános Iskola, 8. osztály). A Zichy liget óriáskerekére a fenti négy csapat ülhetett fel elsőként a délután folyamán.

Szelfi az óriáskerék tetejéről
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában