gyógyításba vetett hit

2019.09.06. 07:15

Kamarai elismerést kapott az ápolási igazgató, Szabó-Bakos Zoltánné

Szabó-Bakos Zoltánné, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház ápolási igazgatója kapta a szakmai kamara díját csütörtökön.

FMH

Szabó-Bakos Zoltánné

Fotó: LZ

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Országos Szervezete Siófokon tartja ezekben a napokban a VI. Szakdolgozói Tudományos Kongresszusát. Hagyományosan ezen a konferencián adják át megyénként a MESZK Szakmai Díját. A megyei területi szervezet elismerését idén Szabó-Bakos Zoltánné, a Szent György-kórház ápolási igazgatója kapta. Pályafutását szülésznőként kezdte.

Korán felismerték vezetői rátermettségét, több évtizede az ápolás­vezetés különböző szintjén dolgozott, főnővéri helyettes, intézetvezető főnővér, ápolási igazgatóhelyettes, később humánpolitikai igazgató is volt, 2005. március 1-től ápolási igazgató.

A méltatás szerint Szabó-­Bakos Zoltánné lelki ereje, mosolygó hozzáállása, mindenre kiterjedő figyelme meghatározó sarokpontja a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház vezetősége által is vallott „gyógyításba vetett hit” szellemiségének.

Szabó-Bakos Zoltánné
Fotó: LZ

Fáradhatatlanul és következetesen dolgozik, nem csak a betegek gyógyulásáért, de kollégái és beosztottjai munkában töltött életminőségéért is. Munkájára nem csak, mint elvégzendő feladatra tekint, küldetéstudattal teszi azt. Szakmai tapasztalatait, vezetői készségeit önzetlenül és végtelen odaadással osztja meg más kollégákkal s más kórházakkal egyaránt. 25 éve készíti fel a szakma szépségeire és nehézségeire a jövő ápolóit és szakdolgozóit: oktat és vizsgáztat. Kedves, nyugalmat, megfontoltságot sugárzó személyisége, kiváló kommunikációs és problémamegoldó képessége sokunk számára jelent segítséget a napi problémák megoldásában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában