A közös sport ereje

2019.09.18. 14:45

Felsőoktatási sportnapot rendeztek a Bregyóban

Meg­állíthatatlanok vagyunk! Ezt a mondatot nem a megmozduló hallgatók, egy dal énekesei mantrázták, angolul. Pedig a sportolók is ismételgethették volna.

Szanyi-Nagy Judit

A kosárlabda is a „versenysportok” egyike volt Fotó: Fehér Gábor

Nevében a harmadik, gyakorlatilag – miután a tavaszi félév eseménye a rossz idő miatt elmaradt – a második felsőoktatási sportnapot rendezték meg kedd délután a Bregyó Sportcentrumban.

– Igyekeztünk a hallgatók körében népszerű sportágakat választani, így kispályás foci, streetball, floorball, illetve röplabda is szerepelt a kínálatban – értesültünk Demeter Tamástól, a szervező Székesfehérvári Hallgatói Tanács alelnökétől. A nevezés vegyes csapatokban történt, vagyis nem számított a kor, a nem, de még az sem volt elvárás, hogy ugyanazon felsőoktatási intézmény hallgatói legyenek az induló csapat tagjai.

A kosárlabda is a „versenysportok” egyike volt Fotó: Fehér Gábor

Holl Nándor elnök örömmel tette hozzá: több elsőéves diák is részt vett a keddi rendezvényen, így végképp reméli, sikerül hagyományt teremteni a megmozdulásból.

Mészáros Attila alpolgármestertől tudjuk: a tavaly ősszel elindított eseménnyel céljuk, hogy a három székesfehérvári egyetem hallgatói között minél jobb, minél harmonikusabb kapcsolat alakuljon ki. Persze ennek nem egyedüli eleme a sportnap, idetartozik még a már megrendezett gólyatúra, valamint a november 8-i gólyabál is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában