Szezonzárás

2019.09.02. 07:10

Bográcsozással búcsúztatták a nyarat Pusztavámon

Frey Szabolcs, a pusztavámi katolikus egyház világi elnöke, nyárbúcsúztató bográcsos partit hirdetett meg a plébánia épületében. A felhívás nem csak katolikusoknak szólt, legalább száz-százhúsz fő búcsúztatta a nyarat Pusztavámon.

Nédó Géza

Frey Szabolcs (középen) és barátai előkészítik a kürtőskalácssütőt Fotó: Nédó Géza

Frey Szabolcs elmondta, hogy a nyárbúcsúztató bográcsozással hagyományt kívánnak teremteni. A múltévi bográcsozás nagyon jól sikerült, annak ellenére, hogy kifejezetten rossz idő volt: – Már a múlt évben is az volt a célunk, hogy az emberek kötetlenül, jó kedvvel elbeszélgessenek, közelebb kerüljenek egymáshoz.

Mint az elnök elmondta, számukra nagyon fontos, hogy az egyház rendezvényeit gyakrabban látogassák a családok. A plébánia épületét szeretnék közösségi térré változtatni. A Magyar falu programban erre a célra 22 millió forintot nyertek. Ennek egy részét eszközbeszerzésre fordították, a másik részét a plébánia épületének a felújítására szánják. A pályázati pénzből egy rendezvényszervezőt is tudnak majd alkalmazni. A beruházás a jövő év tavaszán valósul meg.

Frey Szabolcs (középen) és barátai előkészítik a kürtőskalácssütőt
Fotó: Nédó Géza

– A Leader programba is benyújtottuk a pályázatunkat. A jelenlegi hátsó gazdasági épületünket kívánjuk felújítani, hiszen az rendkívül rossz állapotban van. Az istállót és a pajtát elbontjuk, helyébe egy sportszertárat építünk.

Frey Szabolcs arról is beszélt, nincs a plébánia épületében helyben lakó atya: – Évek óta jönnek hozzánk hittancsoportok, cserkészcsapatok. Sátorban laknak. Nos, ezen fogunk változtatni. Kulturált körülményeket kívánunk biztosítani. Ambrózy Tamás atya meghirdette, hogy házaspárok is jöhetnek a felújított plébániára, lelki beszélgetésekre. Nemrégiben egy család volt is itt. Ősszel, amikor beindul a tanítás, a gyermekek részére játszóházat szervezünk. Ezt követően pedig jön az adventi játszóház. A decemberi hónapban – már ez is hagyomány – a templomunkban adventi hangversenyt rendezünk. Mi így tudjuk elképzelni közösségünk fejlődését és fejlesztését!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában