Megújult tálalókonyhák, két új csoportszoba

2019.09.12. 14:00

Átadó- és avatóünnepség két felvonásban Sárbogárdon

Négy plusz egy – a délutáni képlet így festett szerdán a mezőföldi városban. Nevelési, oktatási és szociális intézmények konyhafelújítási záróeseményét, valamint a központi óvoda csoportszobájának avatóünnepségét tartották egy füst alatt. A pluszt az egyik tagóvoda további fejlesztései jelentették.

V. Varga József

A Zengő Óvodában új csoportszobát is avattak szerdán délután Fotó: Pesti Tamás

– Egy nyugaton élő földink mondta: harminc évvel a rendszerváltozás után már nem szabad óvodával meg járdával kampányolni – kezdte köszöntőjét Sükösd Tamás polgármester a Zengő Óvodában. – Jeleztem neki: az Elbától nyugatra mondhatja mindezt, viszont az Elbától keletre nem. Nem kampányolunk ezekkel, hanem eddig nem készültek el, de szeretnénk őket megcsinálni. A megye déli végein igenis szükség van még a felzárkóztatásra.

Legyenek tervek, hogy ne kelljen késlekedni!

Az ezer adagszámú főzés a Mészöly Géza Általános Iskolánál történik, de az adott intézményekben meg kellett oldani a tálalókonyhák felújítását. Az étkezési szolgáltatást a TS Gastro Kft. végzi a városban, a közbeszerzést annak idején úgy írták ki, hogy abba beleférjen némi intézményi fejlesztés is.

– A kormányzati program a családokra és a gyermekekre fókuszál – folytatta Sükösd Tamás. – Jelentjük: nálunk folyamatosan teljes létszámmal működik a bölcsőde és az óvoda, úgy érezzük, ez mindenképpen üdvözlendő. Az infrastrukturális fejlesztésekben pedig partnerre találtunk a szolgáltató céggel.

Az elvégzett munkákról Takács Zsolt, a szóban forgó társaság ügyvezető igazgatója számolt be. A város központi nevelési intézményében, a Zengő Óvodában új csoportszobát alakítottak ki, és korszerűsítették a tálalókonyhát. Ez összesen 19,6 millió forintot kóstált.

A Zengő Óvodában új csoportszobát is avattak szerdán délután Fotó: Pesti Tamás

Ugyancsak a konyhákat újították föl a Zengő sárszentmiklósi tagintézményében (régi nevén a Kipp-Kopp Óvodában), a Szent István Általános Iskola töbörzsöki tagintézményében és a Sárbogárdi Egyesített Szociális Intézményben, az idősek lakhatási körülményeinek javításával egyetemben. A négy fejlesztési helyszínt magába foglaló beruházás összértéke elérte a 28,4 millió forintot.

– Sárbogárdon nyitott fülekre talált a kormányzati szándék, hiszen a megtett intézkedések hatására egyre többen vágtak, vágnak bele az egyik legszebb családi vállalkozásba, a gyermekvállalás és a gyermekfelnevelés emberpróbáló nagy kalandjába – hangsúlyozta Varga Gábor, a térség országgyűlési képviselője.

A honatya arról is szólt, hogy a kis és a közepes lélekszámú városok készüljenek. Ugyanis a Modern városok és a Magyar falu program közötti települések a következő ciklusban további fejlesztésekkel számolhatnak. Legyenek elképzeléseik és terveik, ha megnyílnak a pályázati források, késlekedés nélkül tudjanak lépni.

A folytatásos ünnepség a sárszentmiklósi óvodában fejeződött be: az új csoportszoba önkormányzati forrásból készült el, a várva várt tetőfelújítás pedig a településfejlesztési pályázat nyomán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában