Megújult az udvar

2019.09.11. 07:10

A Palotavárosi Óvodában kedden festéssel zártak

Négy fehérvári óvodaudvart újítottak fel idén a Városgondnokság és a fehérvári cégek összefogásának eredményeként a KÉPES – Közösségi értékteremtő – program keretében, amelynek első szakasza kedden délután zárult.

Borsányi Bea

Az önkéntesek keze nyomán az óvoda kerítése is megszépült Fotó: Fehér Gábor

A programot támogató 27 cég közül 20 jelezte, hogy munkavállalói részt vesznek a Palotavárosi Óvoda udvarán a kerítés festésében az önkéntes napon. Az önkénteseket Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte. Elmondta, az elmúlt 6 évben közel 300 millió forintot költöttek 18 önkormányzati bölcsőde és óvoda vizesblokkjának és udvarának a felújítására, amelynek nagy részét a programhoz csatlakozott cégek adták össze.

Az önkéntesek keze nyomán az óvoda kerítése is megszépült Fotó: Fehér Gábor

Ebben az évben a Rákóczi utcai, a Nefelejcs, a Palotavárosi és a Szárazréti Óvoda udvaráról bontották el a javíthatatlan és balesetveszélyes játszóeszközöket, amelyek helyére újak kerültek. A felújítási munkálatokat az előző évekhez hasonlóan a Városgondnokság szakemberei végezték a nyári hónapokban, így a nyári szünet után a kicsik már birtokba vehették a megszépült udvarokat. Ahogy azt Szincsák Attila, a Denso kereskedelmi igazgatója, a KÉPES program gazdája elmondta, a tervek szerint jövő évtől a fehérvári iskoláknak nyújtanak segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában